Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove za 4 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. rujan 2023. u 18:00
Predsjednica kompanije Gordana Kovačević/D. Javorović/PIXSELL

S Carnetom je potpisan ugovor vezan uz primjenu digitalne tehnologije u nastavi kao dio projekta eŠkole.

Ericsson Nikola Tesla u srpnju i kolovozu potpisao je ugovore vrijedne više od četiri milijuna eura bez PDV-a, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke navodeći kako su ugovori iz područja digitalne transformacije, nacionalne sigurnosti te modernizacije, proširenja i održavanja mobilnih telekomunikacijskih mreža.

S Carnetom je potpisan ugovor vezan uz primjenu digitalne tehnologije u nastavi kao dio projekta eŠkole, a u sklopu projekta na lokacije škola u svim županijama instaliraju se digitalne bežične vremenske stanice.

Podaci s vremenskih stanica prenose se na digitalnu platformu Ericssona Nikole Tesle eOkoliš, koju kompanija isporučuje za potrebe prikupljanja, obrade i vizualizacije okolišnih podataka.

U području zemljišne administracije nastavlja se suradnja s Državnom geodetskom upravom te je potpisan ugovor vezan uz usluge podrške digitalnom geodetskom elaboratu na One-Stop-Shopu, jedinstvenom poslužnom mjestu za pristup podacima zemljišne knjige i katastra.

Potpisan je i ugovor o nadogradnji i održavanju Sustava katastra infrastrukture. S Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore nastavljena je suradnja u području nacionalne sigurnosti potpisom ugovora o održavanju Centra 112, jedinstvenog centra za sve pozive u hitnim situacijama na području Crne Gore.

Za operatore u susjednim zemljama ugovoreni su novi poslovi vezani uz modernizaciju, proširenja i održavanja mobilnih telekomunikacijskih mreža, navodi se u priopćenju. Inače, ovo je već peti ugovor o kojem je kompanija izvijestila tijekom 2023. godine, pokazuju podaci Zagrebačke burze.

Komentirajte prvi

New Report

Close