Direktor poslao pismo radnicima: ‘Idemo blagdan Vukovara obilježiti divljačkim radom’

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2021. u 12:41
Foto: Unsplash

Tvrtka sa sjedištem u Donjem Kraljevcu proizvodi specijalne metalne konstrukcije.

Direktor uspješne tvrtke koja zapošljava oko 260 radnika pozvao je sve zaposlenike da ipak rade u četvrtak na državni praznik, Dan sjećanja na Vukovar, a da im neradni dan bude Badnjak.

Tvrtka je Novi Feromont iz Međimurja, a nebično pismo koje je osvanulo na oglasnoj ploči potpisuje predsjednik uprave Rajko Šarić piše portal eMedjimurje.

“Poštovani djelatnici, kolege. U sljedećem tjednu nam predstoji državni blagdan, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Svaka im čast, i mrtvima i živima.

Polako, sve ispunjeniji osjećajima suosjećanja i s njihovom golgotom koju su prošli, a i sa sadašnjim problemima, započinjem biti sve ogorčeniji i prkosniji.

Čak smatram da bi sjećanje na njihove muke, poniženja i žrtve bilo nepravedno doživljavati sjedeći doma na fotelji, nego bi bilo pravednije tvrdo raditi, čak divljački, kao da branimo Domovinu i time doprinosimo njezinom boljitku. Zato vam predlažem da na Dan sjećanja radimo, a neradni dan prebacimo na Badnjak.

Nadam se da ćete shvatiti i podržati moje razmišljanje, mišljenja sam da ćemo se na ovaj način pravednije odužiti žrtvama tih ljudi”.

Inače, Novi Feromont sa sjedištem u Donjem Kraljevcu proizvodi specijalne metalne konstrukcije – kućišta za velike transformatore, visokonaponske prekidače i mjerne uređaje. Gotovo sve što proizvedu izvezu u zapadnu Europu.

Kako su radnici reagirali na takav prijedlog i hoće li doista raditi na blagdan, nije poznato.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kao što je kolega neo napisao, ovo je otvoreni poziv za Inspekciju rada.

Sarkazam i omalovažavanje Domovinskog rata neću niti komentirati. Žalosno je da ovakvi još uvijek vode firme.

Sukladno odredbama članka 86. Zakona o radu, za otežane uvjete rada, prekovremeni i noćni rad te za rad nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je zakonom određeno da se ne radi, radnik ima pravo na povećanu plaću. Poslodavac je dužan isplatiti povećanu plaću kada se radi nedjeljom i praznikom. Zakon o radu ne određuje koliko povećana plaća se mora isplatiti radniku, ali često odredbe kolektivnog ugovora ili pravilnika o radu određuju iznose tj. postotke povećane plaće koji se moraju isplatiti.

New Report

Close