Fuchs: Necijepljeni i netestirani neće moći na posao, a za to su predviđene određene sankcije

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2021. u 10:43
Foto: Tomislav Miletic/pixsell

Fuchs je pozvao sve da se cijepe i da misle na interes djece.

Nakon jesenskih praznika i dva dana online nastave većina učenika se vratila u školske klupe iako se u međuvremenu broj zaraženih nastavnika i učenika povećao.

Od utorka se u škole uvode covid potvrde bez kojih nastavnici neće moći ući na svoje radno mjesto.

– Rekao sam da ne očekujem većih problema jer ova mjera ima samo jedan cilj, a to je da se osigura što veća sigurnost zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i to najviše onih zaposlenika koji nisu preboljeli, niti su cijepljeni.

Rekao sam da nema sankcija za necijepljene i netestirane, ali takvi neće moći doći na svoje radno mjesto, a neopravdan dolazak na radno mjesto spada u radno pravo za koje su predviđene sankcije – rekao je ministar Radovan Fuchs za Novi list.

Fuchs je pozvao sve da se cijepe i da misle na interes djece.

– Već sam jednom rekao i opet ponavljam – nije ovo nečiji hir, svatko od nas mora napraviti što može kako bismo što prije izašli iz ove situacije. Cijepljenje je jedini način da se vratimo u predpandemijsko vrijeme. Ne vjerujem da ima puno onih koji će staviti bilo što ispred interesa djece jer svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja smo tu zbog učenika – zaključio je Fuchs.

Komentirajte prvi

New Report

Close