AD Plastiku prihodi veći za 16, a dobit za 41%

Autor: Darko Bičak , 22. travanj 2018. u 21:59
Foto: AD Plastik

Tvrtka s nizom novih poslova za proizvođače automobila.

AD Plastik je 2017. ostvario snažan rast te su im financijski pokazatelji bili među najboljima u desetljeću s 1,09 milijardi kuna prihoda te 70,2 milijuna kuna neto dobiti. Naime, kako pokazuju revidirani godišnji financijski izvještaji, poslovni prihodi AD Plastik Grupe su lani porasli za 16,5 posto, a neto dobit za 41,2 posto u odnosu na 2016.

“Uspješni rezultati razlog su za zadovoljstvo, ali ujedno i poticaj za daljnju realizaciju planiranih ciljeva. Ovo je bila jako uspješna godina za nas i čvrst temelj za planiranu budućnost. Naši su poslovni prihodi u izvještajnom razdoblju porasli za 16,5 posto, što pokazuje kako su realizirane investicije i projekti u protekloj godini bili dobar strateški izbor“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

Dodao je da su tijekom prošle godine dogovorili značajan broj novih poslova za više modela vozila Renault Grupe, PSA Grupe, Forda, Volkswagena, Nissana koji će im u sljedećim godinama osigurati prihode veće od 150 milijuna kuna. Kao prioritet u daljnjem poslovanju istaknuo je ulaganje u tehnološki razvoj i znanja uz rast na europskom i ruskom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close