AD Plastik prodao 40 posto tvrtke Faurecia ADP Holdinga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. prosinac 2016. u 14:11
Foto: Pixsell

Kako se navodi u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze, prijenos dionica temeljem tog ugovora obavljen je 16. prosinca.

Solinski AD Plastik objavio je u ponedjeljak da je francuskom Faurecia Automotive Holdingu prodala 40 posto tvrtke Faurecia ADP Holding, a koja je stopostotni vlasnik tvrtke OOO Faurecia ADP u Lugi. 

AD Plastik i francuski Faurecia Automotive Holdings potpisali su ugovor o kupoprodaji dionica prema kojem AD Plastik prodaje, a Faurecia kupuje 278.136 dionica ili 40 posto trgovačkog društva Faurecia ADP Holding, koje je stopostotni vlasnik tvrtke OOO Faurecia ADP u Lugi, izvijestili su iz AD Plastika, ne navodeći pritom kolika je vrijednost transakcije.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze, prijenos dionica temeljem tog ugovora obavljen je 16. prosinca. 

Faurecia je tako postala jedini vlasnik Faurecia ADP Holdinga, odnosno tvornice FADP u Lugi u Ruskoj Federaciji.

"Navedena prodaja udjela nema utjecaja na poslovne rezultate AD Plastik Grupe i planove na tržištu Ruske Federacije", ističu iz AD Plastika.

Suradnja AD Plastika i Faurecije i dalje se nastavlja u JV kompaniji Euro Auto Plastic Systems u Rumunjskoj bez ikakvih promjena, zaključuje se u priopćenju. 

AD Plastik je 2009. godine s kompanijom Faurecia osnovao drugu joint venture kompaniju – ZAO FADP, Luga, Rusija, u kojem je solinska kompanija imala 40 posto udjela. Tri godine ranije, 2006. AD Plastik je ušao u partnerstvo Faurecijom s kompanijom Euro APS iz Rumunjske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close