U Kuparima ultraluksuzni resort vrijedan milijardu kuna s apartmanima veličine do 200 metara četvornih

Autor: Marija Crnjak , 07. prosinac 2017. u 13:22
FOTO: Press

Resortom će upravljati ultra luksuzni brend jednog od najboljih hotelskih operatera na svjetskoj razini, no još ne otkrivaju koji.

U novoj i valjda konačnoj verziji projekta Kupari koju su dogovorili investitor Avenue Grupa i Vlada koja lokaciju bivšeg vojnog odmarališta daje u dugogodišnju koncesiju, kompleks će se sastojati od hotela, aparthotela i zgrade hotela Grand koji je zamišljen kao srce budućeg resorta i u kojem će se nalaziti isključivo dodatni sadržaji. Investicija će biti vrijedna oko milijardu kuna.

Broj smještajnih jedinica više je nego prepolovljen u odnosu na raniju verziju koja se trebala raditi u suradnji s brendom Ritz Carlton, tako da će novi Kupari imati manje od 200 smještajnih jedinica, a jedinica su luksuznije i značajno veće. U hotelu će najmanja smještajna jedinica imati gotovo 50 metara kvadratnih, a najveći, presidential suite će biti gotovo 200 metara kvadratnih, dok će u aparthotelu jedinice biti od 135 do 200 metara kvadratnih, pojasnili su danas za Poslovni.hr iz Instituta IGH, koji je jučer izvijestio o kadrovskim izmjenama na čelu Instituta te nastavku projekta Kupari. Kako je poznato, Ivan Paladina podnio je ostavku na čelu IGH kako bi se posvetio Kuparima, a Oliver Kumrić novi je predsjednik uprave Instituta.

"Ukoliko želite postići ultraluksuzni resort ovo je jedini koncept koji je prihvatljiv. Mi duboko vjerujemo da Hrvatska, Dubrovnik i Kupari imaju potencijal za ultraluksuzni turizam i ultraluksuzne goste te da takve ponude sigurno u Hrvatskoj nedostaje. Lokacija i potencijal Kupara pružaju velike mogućnosti, naravno da ih želimo iskoristiti na najbolji mogući način. U 2018. godini događat će se izuzetno mnogo. Naime po potvrdi konačnog koncepta osim odabira glavnog projektanata, tvrtke 3LHD pokrenuli smo proces ugovaranja ostalih suradnika na projektiranju budućeg resorta. Plan je tijekom prvog kvartala 2018 godine ugovoriti sve ključne suradnike na izradi projekta iz područja strojarstva, elektrotehnike, vodovoda i kanalizacije te prometne infrastrukture. Također u sljedećoj godini će se izvršiti geotehnička istraživanja i ispitivanja na lokaciji koja su potrebna za daljnju razradu projekata", pojasnio nam je Ivan Paladina.

Plan im je da na projektu maksimalno angažiraju hrvatske kompanije, ali u nekim dijelovima projekta će biti potrebno angažirati svjetski priznate i poznate kompanije. Što se tiče projekta interijera i krajobraza planiraju u prvoj polovici sljedeće godine održati pozivni arhitektonski natječaj na koji će biti pozvane neke od najjačih i najpoznatijih arhitektonskih kuća koje se bave razradom interijera u hotelima i uređenjem krajobraza u luksuznim resortima. Plan je angažirati nekoliko interijerista na projektu. Već za nekoliko mjeseci na razradi svih projekta biti uključeno oko 20 projektantskih kuća i konzultanata po raznim strukama.

"Cilj nam je početkom 2019. godine završiti glavne projekte i ishoditi građevinske dozvole kako bi u prvoj polovici 2019. godine započeli s gradnjom", najavljuju. Operatera za sad ne žele otkriti, kao ni točne rokove dovršetka projekta kojem se nadaju što prije.

"Ono što mogu reći u ovom trenutku je da će Resort biti vođen od strane ultra luksuznog brenda jednog od najboljih hotelskih operatera na svjetskoj razini. Odabir i pregovori u hotelskom biznisu imaju svoj prirodni tijek i traju, nekada i po nekoliko kvartala. Pregovori su u zadovoljavajućoj fazi, ali za sad nismo u mogućnosti komunicirati o kojem se operateru radi. Jako smo zadovoljni time što će novi partner značiti i još ekskluzivniju ponudu i što će ova promjena značiti još bolje sadržaje u Kuparima", kaže Paladina.

Komentirajte prvi

New Report

Close