Ivan Paladina posvećuje se Kuparima, Oliver Kumrić bit će novi predsjednik uprave Instituta IGH

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2017. u 15:05
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon razdoblja kriznog menadžmenta koji je izuzetno uspješno kraju priveo Ivan Paladina, Institut IGH prelazi pod upravu građevinskog inženjera Olivera Kumrića.

Ivan Paladina završio je izuzetno zahtjevnu dionicu u Institutu IGH i od 1.1.2018. posvetit će se projektu Kupari, dok će novi predsjednik uprave IGH biti Oliver Kumrić.

Pod dosadašnjom upravom Institut IGH uspješno je preokrenuo donedavno negativne trendove – pa je tako od negativnog rezultata u 2015. godini dosegao očekivanih 30 milijuna kuna operativne dobiti u 2017. godini. Značajno je povećan izvoz i otvorena su nova tržišta pa je tako iz pozicije gdje izvoz nije činio niti 5 posto prihoda, danas Institut IGH došao do toga da gotovo 40 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima.

Sretan sam što danas možemo govoriti o rezultatima kojima se Institut IGH prije nekoliko godina mogao samo nadati i što se tvrtka nalazi u situaciji u kojoj može ozbiljno razmišljati o međunarodnoj ekspanziji. Ovim putem volio bih se zahvaliti svim inženjerima i ostalim zaposlenicima jer ovi rezultati su prije svega njihovi rezultati i upravo su oni osnovna vrijednost koju IGH ima. Također htio bih se zahvaliti menadžment timu koji je prihvatio novi tržišni način razmišljanja i zagrizao za projekte koje smo dobili u Hrvatskoj i vani. Posebno se želim zahvaliti nadzornom odboru i g. Gljadelkinu na povjerenju. Odabrati nekoga tko ima 31 godinu da bude predsjednik uprave bio je itekako hrabar potez, nadam se da je moj rad opravdao njihovo povjerenje – poručio je Ivan Paladina.

Paladina, koji je suvlasnik i direktor Avenue ulaganja, u narednom razdoblju posvetit će se projektu Kupari koji upravo ulazi u intenzivniju fazu. Za taj turistički kompleks na mjestu bivšeg vojnog odmarališta, nedavno je potvrđen novi, luksuzniji koncept i u tijeku su pregovori s novim hotelskim operaterom.

Novi predsjednik uprave Instituta IGH, Oliver Kumrić, bit će imenovan na sljedećoj sjednici nadzornog odbora, 15.prosinca, a u Institutu IGH već gotovo tri godine obnaša funkciju člana uprave. Neposredno prije dolaska u Institut IGH, radio je kao savjetnik International Finance Corporation-a za razvoj poslovanja i infrastrukturne investicije u Hrvatskoj, a prije toga godinu i pol je obavljao funkciju pomoćnika ministra pomorstva prometa i infrastrukture zaduženog za investicijske projekte, gdje je među ostalim, u ime Vlade, vodio pregovore na projektu koncesioniranja Zračne luke Zagreb.  

Nastavljamo snažno dalje smjerom koji smo zajedno zacrtali kolega Paladina i ja. Nakon što smo ostvarili financijsku stabilnost, u narednom razdoblju radit ćemo na osnaživanju stručnog kadra i poboljšanju kvalitete usluge, sa krajnjim ciljem rješavanja inženjerskih zahtjeva na zadovoljstvo naših klijenata. IGH će ponovo postati centar izvrsnosti. – poručio je Oliver Kumrić.

Oliver Kumrić, protekle tri godine obnaša funkciju člana Uprave Instituta IGH. Do dolaska u Institut, radio je kao savjetnik u IFC (International Finance Corporation – članica Svjetske Banke) za infrastrukturne investicije u RH, a prije toga obnašao je funkciju pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, te je bio i predsjednik nadzornog odbora HŽ Infrastrukture, te čelnik Operativnog programa EU za Promet 2007-2013.

Oliver je diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu 2004., a stupanj magistra znanosti stekao je 2011. na studiju MBA in Construction Sveučilišta u Zagrebu. Kao Fulbrightov stipendist na Berkeley University u Californiji prošao je pred-doktorski program u području rizika u razvoju kompleksnih infrastrukturnih projekata. Pored toga, na sveučilištima NYU i Stanford, pohađao je programe stručnog usavršavanja u području vođenja i razvoja investicijskih projekata, a program Infrastructure in a Market Economy odradio je na sveučilištu Harvard u SAD-u.Promjena uprave koja slijedi, logičan je slijed izlaska Instituta IGH iz razdoblja kriznog menadžmenta.

Vjerujem da je vrijeme najvećih izazova za Institut IGH prošlo. Oliver Kumrić logičan je izbor za predsjednika uprave u narednom razdoblju – zaokružili smo jednu cjelinu i IGH sad ima više resursa i mogućnosti uložiti u kvalitetu struke. Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti Ivanu Paladini na njegovom angažmanu do sad. On će nastaviti svoj angažman oko financijskog restrukturiranja Instituta IGH i nastaviti regulirati odnose s financijskim vjerovnicima. Vjerujem da će u projektu Kupari, kojem će sada posvetiti većinu svoje energije, uspjeti postići podjednako impresivne rezultate – rekao je Sergej Gljadelkin, većinski vlasnik Instituta IGH.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close