Smart industry – Pametnim industrijama do održivog rasta hrvatskoga gospodarstva

Smart industry – Pametnim industrijama do održivog rasta hrvatskoga gospodarstva

Konferencija „Smart industry: Pametnim industrijama do održivog rasta hrvatskog gospodarstva“ održat će se 6. listopada 2020. u hotelu Hilton Garden Inn (Radnička cesta 21, Zagreb) s početkom u 10 sati.

O događanju

Smart Industry, kao model razvoja i suradnje u određenoj gospodarskoj grani, ima svrhu ubrzati i olakšati digitalnu transformaciju tvrtki i ojačati konkurentnost različitih gospodarskih grana. Europska industrija, u koju se ubraja i hrvatska, globalni je predvodnik u mnogim sektorima, zaslužna je za 20% ukupne dodane vrijednosti EU i zapošljava 30 milijuna ljudi. Preduvjet za postizanje „pametnoga“ u već digitaliziranom društvu je ubrzanje digitalne transformacije i postizanje otvorene suradnje vlade, gospodarstva i akademske zajednice. Poslovni dnevnik, kao najutjecajniji poslovni medij u Hrvatskoj, želi doprinijeti edukaciji o važnosti teme Smart Industry modela u Hrvatskoj te istovremeno podržati domaće tvrtke i institucije te lokalne i regionalne samouprave koje su aktivno krenule u osvještavanje stručne i šire javnosti o nužnosti promišljanja i provođenja Smart Industry modela s ciljem poticanja gospodarskog rasta. Glavna okosnica, kako  čitavog projekta, tako i same konferencije jest predstavljanje nacionalnih strategija i inicijativa za uspostavu i izgradnju pametnih industrija: Kakvi su u Hrvatskoj preduvjeti za primjenu Smart Industry modela? Kakvi su hrvatski potencijali za razvoj pametnih industrija? Koji su ključni sektori u kojima je Smart Industry model najprimjenjiviji?  Tko su ključni dionici i njihove nadležnosti u primjeni koncepta Smart Industry? Smart Factory i  fokus poduzetnika – robotizacija proizvodnje, digitalizacija poslovnih procesa, umjetna inteligencija, 5G mreže, edukacija kadra… Na koji način primjena Smart Industry modela može pridonijeti gospodarskom rastu Hrvatske.

Cilj je kroz stručne prezentacije i primjere dobre prakse pokazati stupanj digitalizacije hrvatskoga gospodarstva, aktivnosti koje su u planu, primjene novih tehnologija, poslovnih modela i procesa koji sa sobom donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju.

Osim navedenog, u sklopu konferencije održat će se Meet the buyers forum personalizirani sastanci izravno s ponuđačima rješenja na području digitalizacije i uvođenja naprednih tehnologija. Ovim konceptom nudimo priliku da na unaprijed dogovorenom sastanku sudionici razgovaraju izravno s tvrtkama. Potražite odgovore prisutnih stručnjaka na svoja pitanja, bez obzira tiču li se ona opravdanosti ulaganja, unaprjeđivanja postojećih pametnih rješenja u vašoj tvrtki ili pak kreiranja potpuno novih, personaliziranih end-to-end rješenja prema standardima industrije 4.0.

 

Program
9.30 - 10.00
Registracija sudionika
10.00 - 10.10
Pozdravno obraćanje
10:10 – 10:30
Key note prezentacija: Kako umjetna inteligencija doprinosi 4. industrijskoj revoluciji?
Dr. Daniel Schall, Voditelj Istraživačke grupe za distribuirane sustave umjetne inteligencije u Siemensu
10:30 – 11:30
Panel diskusija: Hrvatski Smart Industry - kako intenzivirati suradnju gospodarstva, sveučilišta i javne uprave
Sudionici: Alen Host, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci; Neven Vrček, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu; Slavko Vidović, InfoDom Grupa; Darko Gulija, Elektronički računi d.o.o., Davorin Štetner, Kreator Grupa ... razgovaraju o domaćem modelu tranzicije prema pametnoj i održivoj industriji kako bi se osnažile djelatnosti u kojima se stvara dodana vrijednost i koje imaju potencijal za internacionalizaciju; u kojoj je mjeri proces preoblikovanja industrijske strukture već pokrenut; možemo li biti konkurentni i pozicionirati se na globalnoj sceni; koji su ključni dionici u tom procesu; uloga države u stvaranju poticajnog konteksta; ima li Hrvatska upravljačko tijelo koje će usklađivati aktivnosti usmjerene razvitku novih, pametnih industrija i tehnološkog unaprjeđenja postojećih.
11:30 – 12:00
Pauza za kavu
12:00 – 13:45
Studije slučaja – uspješne priče:
12:00 – 12:15
40 godina ATRON-a - navigacija s inovacijama
Thomas Muller, direktor prodaje Atron Grupe
12:15 – 12:30
Implementacija poslovnog softvera Dignet Software
Franjo Bušić, predsjednik Uprave, Potomac d.o.o. (Croata)
12:30 – 12:45
Odgovorno je znati više – automatizirane usluge za veći nadzor nad poslovanjem
Saša Stanković, product menadžer servisa Moj-eRačun, Elektronički računi d.o.o.
12:45 – 13:00
Implementacija MES rješenja u tvrtki Impol-TLM
Marko Šatrak, suosnivač i direktor, 8Sigma d.o.o.
13:00 – 13:15
Najbolje svjetske prakse u stvaranju pametnih tvornica u Hrvatskoj
Drago Cmuk, Chief Business Officer, CADCAM Grupa d.o.o.
13:15 – 13:30
Smart Industry: digitalna transformacija poduzeća i razvoj digitalnih ekosustava u fokusu
prof. dr. sc. Slavko Vidović, osnivač Infodom Grupe i Goran Marković, član Uprave Infodoma
13:30 – 13:45
What’s Your Edge? Vertiv rješenja koja pomažu klijentima da ispune zahtjeve za rastućim IT kapacitetima (5G, Cloud, IOT uređaji, AI itd.)
Igor Grdić, član Uprave, VERTIV CROATIA d.o.o.
13:45 – 14:00
Uvodna prezentacija: Pet najčešćih grešaka u provođenju digitalizacije
Marijan Sever, predsjednik Uprave, Codel d.o.o.
14:00 – 14:45
Panel diskusija: Stanje u domaćem realnom sektoru
Sudionici: Adriano Liebhardt, Siemens d.d.; Drago Cmuk, CADCAM Grupa d.o.o.; Dejan Dokmanović, Rittal d.o.o.; Marijan Sever, Codel d.o.o... razgovaraju o koracima koje je domaći realni sektor proveo u uvođenju smart industry modela; kako kreirati vlastite transformacijske mape, kako identificirati optimalno rješenje; pametna rješenja i potreba za radnom snagom…
14:45 – 15:45
Meet the buyers forum
Rezervirajte termin sastanka sa stručnjacima partnerskih tvrtki: ATRON electronic GmbH; CADCAM Grupa d.o.o..; CODEL d.o.o.; DignetSoftware d.o.o.; Elektronički računi d.o.o.; Odašiljači i veze d.o.o.; RITTAL d.o.o.; Siemens d.d.; Vertiv Croatia d.o.o.; 8Sigma d.o.o.
od 14:45 na dalje
Ručak za sve sudionike
Prezentacije s konferencije Smart industry: Pametnim industrijama do održivog rasta hrvatskog gospodarstva
Epidemiološke mjere

Konferencija se provodi uz poštivanje svih epidemioloških mjera (osigurane maske za sve sudionike, evidencija svih prisutnih, stalci s dezinfekcijskim sredstvom u prostoru, pridržavanje preporučenog razmaka, dezinfekcija mikrofona za govornike i paneliste…)

Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji i na Meet the buyers forum
Fill out my online form.
Događanja i aktivnosti
Učitaj više

New Report

Close