11. Croatia Waste Expo

11. Croatia Waste Expo

Konferencija “11. Croatia Waste Expo 2021.” održat će se 20. rujna 2021. u hotelu Sheraton Zagreb (Ul. kneza Borne 2) s početkom u 10 sati.

O događaju

Croatia Waste Expo je stručno-poslovna konferencija posvećena biznisu gospodarenja otpadom, a odluka da se ove godine održi po drugi put prije svega je iz razloga što nadolazeće klimatske promjene ukazuju na puno jaču i sustavniju potrebu gospodarenja otpadom.

Iza nas je godinu dana pandemije koja je snažno utjecala na sve dionike poslovne scene u svijetu i Hrvatskoj, a pred one koji se bave gospodarenjem otpadom stavila neke nove izazove.

Unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom te dostizanje europskih ciljeva u oporabi otpada i dalje su izazov za Hrvatsku, ali sada u potpuno novim okolnostima. Također, novi ciljevi Europske unije stavljaju pred Hrvatsku još snažnije izazove pa u nekim slučajevima i potpuno nove.

Iako su veliki gradovi daleko od dostizanja potrebnih EU ciljeva, ideja drugog Croatia Waste Expoa u ovoj godini nije rasprava o dostizanju ciljeva, već pogled u budućnost, a vezano uz nove tehnologije, procese i općenito kružno gospodarstvo koje postaje tehnološki sve složenije.

Stoga je cilj postaviti pitanje gdje smo i kamo idemo. Pogled u budućnost oporabe otpada mora biti također ostvaren na pregledu stanja u kojem se nalazimo kako bismo uopće mogli ući u fazu daljnjeg planiranja.

Croatia Waste Expo idealna je prilika za prezentaciju novih politika državnog okolišnog sektora, koja će poslužiti kao putokaz privatnim tvrtkama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.

PROGRAM
10:00 - 10:10
Pozdravna obraćanja
Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika; Mile Horvat, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
10:10 - 10:25
Prezentacija: Zakon o gospodarenju otpadom
Mario Roboz, viši savjetnik – specijalist u Službi za dozvole i prekogranični promet otpadom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
10:25 – 10:40
Suvremena Tehnix tehnologija za potpunu reciklažu miješanog i/ili predsortiranog komunalnog otpada
Đuro Horvat, direktor, Tehnix d.o.o.
10:40 – 11:40
Panel diskusija 1: Nove tehnologije u gospodarenju otpadom - moderatorica Mirka Jozić, poslovna savjetnica, XP Ured
Cilj rasprave je pokazati ima li Hrvatska potrebnu tehnologiju za oporabu otpada, koristimo li ju na pravi način, koliko toga možemo sami, kako financirati razvoj i istraživanje u tom segmentu… Predviđeni sudionici – Đuro Horvat, Tehnix d.o.o.; Viktor Simončič, neovisni stručnjak; Marko Brnčić, direktor, S.T.P d.o.o.; Maja Feketić, načelnica Sektora za fondove EU, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost...
11:40 - 12:55
Uvodna prezentacija: C.I.O.S. Grupa - Gospodarenje otpadom kao nužnost održivog razvoja
Željko Teufel, član Uprave CE-ZA-R-a
11:55 - 12:55
Panel diskusija 2: Stanje na tržištu - moderator Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika
Cilj rasprave je pokazati kako trenutno stojimo s oporabom otpada s tržišne pozicije – cijene, ulaganja, europska sredstva, trošak za krajnje korisnike, izvori financiranja, mogućnost prodaje i plasmana dobivene sirovine… Predviđeni sudionici – Dijana Varlec, viši stručni savjetnik, Odjel za energetiku i zaštitu okoliša, Hrvatska gospodarska komora; Anđelko Švaljek, direktor, Regeneracija; Željko Teufel, član Uprave CE-ZA-R-a; Marijana Palijan, direktorica EKO-FLOR PLUS-a
12:55
Kava uz zakusku
Epidemiološke mjere

Konferencija će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera (osigurane maske za sve sudionike, evidencija svih prisutnih, mjerenje tjelesne temperature, stalci s dezinfekcijskim sredstvom u prostoru, pridržavanje preporučenog razmaka, dezinfekcija mikrofona za govornike i paneliste…)

Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji
Fill out my online form.
Događanja i aktivnosti
Učitaj više

organizator
partner
partner
partner
partner
partner

New Report

Close