STP – Vaš ‘Biznis Šerpa’

Autor: Promo , 19. rujan 2021. u 22:00
MOLOK kontejneri u marini Kaštela

STP već 30 godina prezentira kako se najučinkovitije mogu riješiti problemi gospodarenja otpadom.

Šerpe su operativci s puno utakmica u nogama. Bili su na Himalaji višeputa i ne smatraju to osobitim događajem. Nose svu potrebnu opremu za one koji je ne mogu ponijeti sami i omogućuju im lakše savladavanje prepreka.

Znaju put kojim treba proći i na vrijeme usmjeravaju one koji to žele omogućujući im pritom lakši dolazak do cilja. Svojim inovativnim rješenjima tvrtka S.T.P. d.o.o. 30 godina prezentira kako se na najučinkovitiji način rješavaju uzroci problema u suvremenom gospodarenju otpadom.

Prvi preskontejner još 1997.godine

Prvi Avermann preskontejner je još 1997. godine označio prekretnicu u odvozu i naplati deponiranog otpada prema količini. Uz domaće i inozemne trgovačke partnere uspostavlja prvi sustav odvojenog sakupljanja otpada u nastanku, unatoč mnogobrojnim protestima komunalca koji je ustrajao na odvozu samo jedne MKO frakcije.

  1. postavlja prvi podzemni sustav kraj Boćarskog doma na Savi. Godinu kasnije postavlja prvu Avermann mobilnu pretovarnu stanicu na otoku Mljetu, koja postaje primjer uspješnog odvoza otpada na kopno prije zakonske regulative koja tek dolazi godinu dana kasnije. Iste godine u Čistoći Zagreb organizira stručnu prezentaciju na temu ‘Odvojeno prikupljanje otpada u nastanku’ 2003.

Prezentira prvo specijalizirano vozilo za podizanje i pražnjenje polupodzemnih kontejnera MOLOK kao i prvu antimikrobnu posudu za skupljanje biootpada bez neugodnih mirisa Compolux. 2004. sudjeluje u izradi plana gospodarenja otpadom po Kornatskom arhipelagu i izdaje idejno rješenje koje je u primjeni još i danas.

100

Molok kontejnera je 2021. postavljeno u gradu Sisku
  1. nakon službenog predstavljanja polupodzemnih sustava MOLOK želi donirati polupodzemne kontejnere SRC Jarun i Bundek, no interes ne postoji i u međuvremenu se i podzemni sustavi kraj Boćarskog doma zatrpavaju!? (2019. se grade novi). Na ZV sajmu EMAT 2005. predstavlja i prvu gravitacijsku bravicu za kante i kontejnere koja danas spada među traženije proizvode naših sugrađana.
  2. Upoznaje Čistoću Zagreb s MOLOK polupodzemnim kontejnerima. 2009. velikogorička Čistoća postavlja prvih 30 MOLOK kontejnera, koji rade još i danas bez utrošene kune u njihovo održavanje. Iste godine na SOC Jakuševec održava prezentaciju drobilice/šredera Hammel VB750D te upoznaje sve relevantne ljude Grada u prednosti ovog načina obrade glomaznog otpada.

Na XI. međunarodnom simpoziju ‘Gospodarenje otpadom Zagreb 2010.’ upoznaje komunalne strukture sa zamjetnim razlikama između podzemnih i polupodzemnih sustava u Hrvatskoj i svim njihovim prednostima i manama, a Zavod za javno zdravstvo službeno potvrđuje djelotvornost SSI Schafer Compolux antimikrobnih posuda u borbi s mikroorganizmima. 2011. ih prvi implementira grad Čakovec.

  1. godine STP predstavlja prvi plutajući zeleni otok s implementiranim polupodmorskim kontejnerima na plutajućem pontonu. 2013. postavlja preko 150 MOLOK polupodzemnih kontejnera u 20 hrvatskih gradova, dok se još uvijek na tržištu ne nudi ništa slično.

Zbrinjavanje otpada iz mora

  1. s Avermannom predstavlja prvu robotiziranu sortirnicu Zen Robotics, a 2015. u suradnji s tvrtkom Flammifer na svečanom Mimohodu predstavlja mobilne kontejnere za zaštitu i spašavanje u izvanrednim situacijama koji tek za nedavnog potresa prolaze vatreno krštenje. 2016. predstavlja prvi samoutovarni mobilni preskontejner sposoban za autonomni rad na kamionu. 2017. oprema većinu zagrebačkih reciklažnih dvorišta svojim rolkontejnerima.

Na EMATu predstavljena „kućna“ balirka HSM 1160 koja izbacuje bale kartona od +500kg po europaleti. 2018. grad Karlovac uvodi MOLOK polupodzemne kontejnere. 2019. U suradnji s Oceanografskim institutom iz Splita oprema sve ribarske luke komunalnom opremom za zbrinjavanje otpada skupljenog u moru kao i zbrinjavanje stare ribarske opreme.

Otok Krk uvodi nov način odvojenog sakupljanja otpada uz pomoć MOLOK polupodzemnih kontejnera. Marina Baotić pušta u pogon prvi hermetički zatvoren Avermann preskontejner u Hrvatskoj „Nasspresse“. 2020. radi sveprisutnije pojave samozapaljenja električnih vozila (EV), STP predstavlja prvi EV-teiner namijenjen sprječavanju širenja požara iz zapaljenih EV. 2021. grad Sisak postavlja prvih 100 MOLOK spremnika.

Predstavlja prvi MOLOK DOMINO trokomorni polupodzemni pametni spremnik u suradnji s Parkom prirode Žumberak. Drugi po veličini grad u Hrvatskoj uvodi MOLOK polupodzemne kontejnere.

www.stp.hr

organizator
partner
partner
partner
partner
partner

New Report

Close