Valamar Riviera isplaćuje 24,3 milijuna eura dividende 10. svibnja

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2023. u 22:00
Valamar Riviera dioničarima isplaćuje 0,2 eura po dionici/ SHUTTERSTOCK

Odluku o dividendi i druge Glavna skupština Valamara donijela je 24. travnja.

Glavna skupština Valamar Riviere odlučila je da će svim dioničarima biti isplaćena dividenda od 0,20 eura po dionici iz zadržane dobiti ostvarene 2019. u iznosu od 24,3 milijune eura.

Odluku o dividendi i druge Glavna skupština Valamara donijela je 24. travnja, pri čemu se u objavi na Zagrebačkoj burzi kaže da će dividenda biti isplaćena 10. svibnja svim dioničarima koji Valamarove dionice imaju na dan 28. travnja.

Na skupštini je predsjednik nadzornog odbora Gustav Wurmböck najavio je da će u lipnju podnijeti ostavku, a za novog predsjednika predložen je Franz Lanschützer.

“Time će se osigurati kontinuitet podrške najvećih dioničara u upravljačkoj strukturi Valamara i poslovni model koji stvara nove vrijednosti za dionike kroz dugoročna ulaganja u kvalitetu, zaposlenike, destinacije, inovacije i pozitivan društveni učinak”, kažu.

U 2022. u objektima pod upravljanjem Valamara realizirane su investicije od 66 milijuna eura i ostvaren potpuni oporavak poslovanja na razinu 2019.

Proširili su i portfelj u Austriji kroz akviziciju trećeg hotela u Obertauernu, dok za ovu godinu najavljuju nastavak ulaganja. Portfelj je proširen za 58 milijuna eura, od čega 32 milijuna eura u podizanje kvalitete u Dubrovniku kroz partnerstvo Valamara i AZ mirovinskih fondova.

Komentirajte prvi

New Report

Close