Tedeschi ne isključuje mogućnost novih akvizicija

Autor: Poslovni dnevnik , 28. veljača 2021. u 10:21
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Najveći rast prihoda od prodaje su i ove godine Atlanticu donijeli Delikatesni namazi.

Ponosan sam na način na koji se nosimo s izazovima, svjesni privilegija da radimo u industriji koja nije toliko pogođena pandemijom. Zadovoljan sam da mogu reći kako smo danas u svakom pogledu bolja kompanija nego što smo bili godinu ranije.

Svijet u kojem živimo se mijenja i naša su nastojanja usmjerena na to da budemo i ostanemo relevantni. Tim je riječima predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi komentirao prošlogodišnje rezultae svoje grupacije koji su jučer objavljeni.

Atlantic grupa je pandemijsku 2020. godinu završila s rastom neto dobiti za 13,3 posto (bez jednokratnih stavki) na 342,3 milijuna kuna, mada je nominalno riječ o minusu većem od 12 posto.

“Kompanija je ostvarila 5,3 milijardi kuna prihoda od prodaje, što predstavlja pad od 3,3 posto u odnosu na 2019., no ako isključimo utjecaj prihoda dezinvestiranog poslovanja usporedivi prihod je ostao gotovo na razini prošle godine uz blagi pad od 0,4 posto.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 716,5 milijuna kuna i niža je za 8 posto”, toji u izviješću na Zagrebačkoj burzi. Najveći rast prihoda od prodaje

su i ove godine Atlanticu donijeli Delikatesni namazi koji su godinu završili plusom od 15,1 posto. Ljekarnički lanac Farmacia rastao je prihodno 4,5 posto, a Donat Mg imao je 2,7 posto bolji skor od onog ostvarenog godinu ranije,

“Unatoč krizi nastavljamo s planiranim ulaganjima u razvoj poslovanja”, poručio je Tedeschi čija će se grupa u 2021. nastaviti fokusirati na jačanje pozicije regionalnih brendova, internacionalizaciju, stvaranje novih brendova, razvoj distribucijskog poslovanja te nastavak dezinvestiranja nestrateških poslovnih operacija i moguća spajanja i akvizicije.

Komentirajte prvi

New Report

Close