Rezultati M+ grupe za 9 mjeseci i dalje s rastućim pokazateljima

Autor: Jadranka Dozan , 03. studeni 2021. u 22:00
Darko Horvat, predsjednik Uprave/SAMIR CERIĆ KOVAČEVIĆ

Nakon niza akvizicija i integracije novih članica u Grupu postignuti su, kaže, sinergijski učinci efikasnom konsolidacijom znanja, stručnosti i strateških aktivnosti, što se odrazilo i na rast dobiti.

Devetomjesečno izvješće M+ Grupe odnosno Meritus ulaganja i ove je godine, kao i lani, u znaku rastućih poslovnih pokazatelja. U prvih devet mjeseci ostvarila je 583 milijuna kuna ukupnog prihoda, što je 68 milijuna ili 13 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a sa 100 milijuna kuna EBITDA-e prošlogodišnja je dobit iz poslovanja premašena za 16 posto ili 13,8 milijuna.

U terminima neto dobiti u usporedbi s prva tri kvartala prošle godine povećanje je i znatno veće; 42,5 prema 25,6 milijuna. U komentaru rezultata u kompaniji ističu pak da je prvi put od osnutka M+Grupe broj zaposlenih premašio 9000.

Darko Horvat, predsjednik Uprave, ovogodišnji rast poslovanja i povećanu profitabilnost prije svega objašnjava snažnim organskim rastom.

Nakon niza akvizicija i integracije novih članica u Grupu postignuti su, kaže, sinergijski učinci efikasnom konsolidacijom znanja, stručnosti i strateških aktivnosti, što se odrazilo i na rast dobiti.

“Time smo još jednom potvrdili ispravnost naše ambiciozne poslovne strategije zahvaljujući kojoj smo se pozicionirali kao nezavisni lider jugoistočne Europe i Male Azije u BPTO (Business Process and Technology Outsourcing) industriji.”, naglašava čelni čovjek M+ Grupe.

U kompaniji, usto, podsjećaju da su kapitalnu osnovicu društva ojačali i nedavnom sekundarnom javnom ponudom novih dionica, u kojoj su privatni i institucionalni investitori u njih uložili više od 105 milijuna kuna.

Zahvaljujući tome u kombinaciji sa snažnim organskim rastom Grupa sada raspolaže visokim rezervama gotovog novca raspoloživog za daljnji rast kompanije. Proteklo razdoblje, ističe Horvat, obilježilo je uspostavljanje novih poslovnih odnosa s klijentima iz različitih sektora s posebnim naglaskom na one s njemačkog govornog područja.

Komentirajte prvi

New Report

Close