Nakon dvije godine Valamar Riviera dijeli dividendu

Autor: Poslovni dnevnik , 08. kolovoz 2022. u 22:00
Dividenda od 1,20 kuna po dionici isplatit će se 28. rujna/J. Galoić/PIXSELL

Kompanija je jučer na stranicama Zagrebačke burze objavila poziv na glavnu skupštinu koja će se održati 21. rujna u Poreču.

Nakon dvije godine dioničari najveće domaće turističke kompanije Valamar Riviere dobit će dividendu. Kompanija je jučer na stranicama Zagrebačke burze objavila poziv na glavnu skupštinu koja će se održati 21. rujna u Poreču.

Jedina točka o kojoj će odlučivati dioničari prijedlog je o isplati dividende od 1,20 kuna po dionici. Novac za raspodjelu dioničarima pronađen je u zadržanim dobitima iz prethodnih godina.

Kako stoji u pozivu, dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene u 2018. godini u iznosu od 128,07 milijuna kuna dok je preostali iznos od 18,18 milijuna kuna pronađen u zadržanoj dobiti ostvarenoj rekordne turističke 2019. godine.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima koji će biti upisani u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 27. rujna. Bez prava na isplatu dividende na burzi će se trgovati od 26. rujna, a dividenda će biti isplaćena dioničarima 28. rujna, pojašnjava se u pozivu.

Podsjetimo, za skupštinu održanu 19. svibnja Uprava i Nadzorni odbor predložili su dioničarima da se ostvarena dobit u 2021. godini u iznosu od 304,6 milijuna kuna raspoređuje se u zadržanu dobit. Prema izvješću s te skupštine, svi su prisutni dioničari glasovali za taj prijedlog.

Prošle godine dioničari Valamar Rivijere nisu dobili dividendu jer je kompanija gubitak u pandemijskoj 2020. od 308,5 milijuna kuna morala pokriti iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.

Dividende nije bilo ni 2020. jer je dobit iz prethodne godine od 363,48 milijuna kuna raspoređena u zadržanu dobit. Dividenda od 1 kune isplaćena je 2019. kune. 

Komentirajte prvi

New Report

Close