LRH u rukama graditelja megajahti

Autor: Marija Crnjak , 11. srpanj 2019. u 22:00
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Stekli 53,94% dionica, obavezno objavljivanje ponude za preuzimanje.

Većinski paket dionica opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli potpisivanjem ugovora u četvrtak kupila je Tvrtka Gitone Adriatic. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o tvrtki iza koje stoji kapital jedne od najutjecajnijih njemačkih obitelji Lürssen, graditelja megajahti za multimilijardere.

Kako stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi, između trgovačkog društva Gitone Adriatic i trgovačkih društava SNH ALFA, SNH BETA, SNH GAMA i SN PECTINATUS kao prodavatelja, dana 11. srpnja sklopljen je Ugovor o kupoprodaji dionica Liburnia Riviera Hotela. Kupac je stekao 53,94 posto svih dionica društva, čime je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje dionica LRH. Tvrtka Gitone Adriatic osnovana radi potrebe provedbe sklapanja Ugovora djeluje zajednički s međusobno vlasnički povezanim tvrtkama Gitone Kvarner u osnivanju, Gitone Beteiligungsverwaltungs iz Austrije te tvrtkom Holster Privatstiftung iz Austrije.

Ponuditelj je temeljem Ugovora stekao 163.249 redovnih dionica Liburnije, koje predstavljaju 53,94 posto svih dionica s pravom glasa, a predmet ponude za preuzimanje su sve preostale redovne dionice s pravom glasa, i to 139,392 dionica.

“Nadam se da će LRH još bolje prosperirati s novim vlasnikom”, poručio nam je jučer kratko suvlasnik LRH Darko Ostoja, koji nam nije želio otkriti vrijednost transakcije, čiji će ukupan iznos ovisiti i o kupnji ostatka dionica kompanije. Kako je poznato, vlasnik 25 posto dionica je Grad Opatija.

Ponuditelj još treba dobiti zeleno svjetlo za objavu ponude za preuzimanje od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, a ako sva procedura prođe po planu, preuzimanje bi trebalo biti okončano do kraja 2019. godine. Inače, obiteljska tvrtka Lürssen osnovana je davne 1875. godine i tvrtku trenutno vodi četvrta generacija obitelji.

Radi se o najznačajnijem globalnom proizvođaču luksuznih megajahti koje se smatraju statusnim simbolom multimilijardera kao što su Larry Ellison i Roman Abramovich.

Dio kapitala imaju i u turističkom portfelju, što će pojačati kupnjom opatijske hotelske kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close