Ericsson NT predlaže dividendu 10+5, Nestle slavi 20 godina u RH

Autor: Poslovni dnevnik , 25. ožujak 2024. u 20:00
Glavna skupština Ericsson NT-a održat će se 27. lipnja/PD

Pravo na dividendu imaju dioničari koji će na dan 3. srpnja 2024. imati upisane dionice Društva.

Kvalitetni poslovni rezultati u 2023., stabilna financijska situacija i visoka razina novčanih sredstava potaknuli su Upravu i NO Ericsson Nikole Tesle da predlože Glavnoj skupštini Društva isplatu redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici i izvanredne dividende u iznosu od 5 eura po dionici.

Glavna skupština dioničkog društva Ericsson NT održat će se 27. lipnja. Pravo na dividendu imaju dioničari koji će na dan 3. srpnja 2024. imati upisane dionice Društva. Prvi dan od kojeg se dionicom trguje bez prava na dividendu je 2. srpnja 2024.

A prošlog je tjedna 20 godina odgovornog i uspješnog poslovanja u Hrvatskoj obilježila najveća svjetska prehrambena kompanija – Nestlé. Jubilej je svečano proslavljen u zagrebačkom hotelu Zonar, a predstavnici kompanije osvrnuli su se na uspjehe.

“Prije dva desetljeća kada je Nestlé stupio na hrvatsko tržište, naš cilj nije bio samo donijeti visokokvalitetne proizvode, već i ostaviti trajan pozitivan trag na društvo.

Izuzetno sam ponosan na doprinos lokalnoj zajednici kroz inicijative poput #BirajZeleno i Vrtim Zdravi Film”, istaknuo je Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

Nestlé u Hrvatskoj zapošljava 116 osoba, a na tržištu nudi širok portfelj od oko 40 brendova.

Komentirajte prvi

New Report

Close