Dividenda Adrisa ove godine 15,5 kuna

Autor: Tomislav Pili , 13. travanj 2022. u 22:00
Marko Remenar, predsjednik Uprave Adris grupe/E. Elveđi/PIXSELL

Rovinjska kompanija pozvala na skupštinu i otkrila iznos koji daje dioničarima.

Dioničari rovinjskog Adrisa ove će godine dobiti 3 kune viši iznos dividende nego prošle godine.

Kako su jučer izvijestili iz kompanije, Nadzorni je odbor utvrdio financijska izvješća te, zajedno s Upravom, predložio Glavnoj skupštini koja će se održati 10. lipnja u sjedištu tvrtke donošenje odluke o isplate dividende u iznosu od 15,50 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene od 2005. do zaključno 2011. godine.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima koji su 15. lipnja upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 5. srpnja. Obrazlažući rezultate poslovanja u 2021. godini, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je Adris grupa u drugoj pandemijskoj godini uspješno poslovala.

Ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 5,7 milijardi kuna, što je za 20 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,3 milijarde kuna i za 22 posto veći je od prihoda ostvarenog u 2020. godini.

Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,02 milijarde kuna, što je četiri posto manje od ostvarenog u predpandemijskoj 2019. godini. Neto dobit u 2021. iznosi 403 milijuna kuna.

“Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2021. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo”, zaključio je Remenar.

U osvrtu na rezultate poslovanja i stanje u tvrtki, dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, Ante Vlahović je, uz ostalo, rekao da su Adrisovi ciljevi jasni. “Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke sve smo podredili. Istina, pandemija je usporila i nas.

Ali, u usporedbi s drugima, naši poslovi, i u ovi okolnostima, stoje dobro. Turizam je, po različitim kriterijima, bolji od drugih, a osiguranje i zdrava hrana ostvaruju rast.

Likvidnost je neupitna, vrijednost kapitala sačuvana, investicijski potencijal ostao jednako snažan”, istaknuo je Vlahović. Podsjetimo, prošle godine dividenda Adrisa iznosila je 12,5 kuna po dionici, a isplaćena je iz zadržane dobiti od 2005. do 2011. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close