Atlanticu 2,57 milijarde kuna, dobit ‘podebljana’ 13,9%

Autor: Saša Paparella , 30. srpanj 2019. u 22:00
Predsjednik Uprave zagrebačke Atlantic Grupe Emil Tedeschi/Goran Stanzl/PIXSELL

Prihodi kompanije narasli su za 3,5 posto, a neto dobit veća je u odnosu na lani za 13,9 posto. Najbolji rezultat došao je od prodaje kave, u vrijednosti od 532,7 milijuna kuna.

Atlantic Grupa je u prvom polugodištu 2019. ostvarila prihod od prodaje od 2,57 milijarde kuna, što u odnosu na isto razdoblje 2018. predstavlja rast od 3,5 posto, priopćeno je iz kompanije. 

Dobit iz poslovanja (EBIT) iznosi 275,8 milijuna kuna i veća je za 11,3 posto, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 213,5 milijuna kuna i veća je za 13,9 posto.   "Nakon uspješne 2018. nastavili smo ostvarivati iznimne stope rasta, ponajviše zahvaljujući Argeti, ali i brendovima iz kategorije Pića (Cedevita, Cockta, Donat Mg) te odličnim rezultatima Farmacije i Dietpharma. 

Poseban fokus stavljen je na upravljanje robnim markama i ljudskim potencijalima pa posebno vesele uspjesi poput Zlatnog Effieja za Argetu, nagrada Atlantic Grupi kao najboljem oglašivaču u Sloveniji kao i nagrada Atlanticu kao najboljem poslodavcu. Sve to je pridonijelo povjerenju financijske zajednice pa smo zabilježili i povijesno rekordnu vrijednost dionice", istaknuo je potpredsjednik Uprave za financije Zoran Stanković. 

Na rast prihoda od prodaje najviše su utjecala Strateška poslovna područja Delikatesni namazi (rast od 9,7 posto) i Pića (rast od 3,5 posto). S 532,7 milijuna kuna prihoda od prodaje i 20,7 posto udjela u ukupnim prihodima Kava se ističe kao najveća pojedinačna kategorija.

U distribucijskom poslovanju najznačajnije je, čak 11,8 posto, raslo tržište Hrvatske. Atlantic Grupa je otvorila novi, logističko-distribucijski centar kraj Velike Gorice, kojim osigurava adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja. Investicija u izgradnju i opremanje vrijedna oko 20 milijuna eura realizirana je u suradnji s tvrtkom Kamgrad.

Komentirajte prvi

New Report

Close