Sir turuš postat će brend ako se tako dogovore proizvođači mlijeka i mali sirari Međimurja, piše internetski portal Međimurske novine. U suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i dr. Samirom Kalitom pokrenut je projekt “Zaštita tradicionalnog ugleda sira turuša”. Projekt podržava i Međimurska županija, koja će osigurati i dio sredstava. Riječ je o stvaranju regionalne marke proizvoda, naime, sir turuš ima svoje tradicionalno tržište u području od oko sto kilometara od Čakovca, a to znači do Zagreba, ali i u Sloveniji i Mađarskoj.
(PD)
Sir turuš postat će brend ako se tako dogovore proizvođači mlijeka i mali sirari Međimurja, piše internetski portal Međimurske novine. U suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu i dr. Samirom Kalitom pokrenut je projekt “Zaštita tradicionalnog ugleda sira turuša”. Projekt podržava i Međimurska županija, koja će osigurati i dio sredstava. Riječ je o stvaranju regionalne marke proizvoda, naime, sir turuš ima svoje tradicionalno tržište u području od oko sto kilometara od Čakovca, a to znači do Zagreba, ali i u Sloveniji i Mađarskoj.
(PD)
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu