Govedarstvo čini značajnu granu stočarstva i razina njegove razvijenosti predstavlja osnovni parametar razvijenosti ukupne poljoprivredne proizvodnje jedne zemlje. Proizvodnja goveđeg mesa u Srbiji u prosjeku iznosi od 73.000 do 86.000 tona godišnje, odnosno oko 10 kilograma po stanovniku.
Pad proizvodnje i potrošnje
Posljednjih godina potrošnja se kreće između 3,1 i 3,5 kilograma. Prisutan je trend značajnog pada i proizvodnje i potrošnje. Prije desetak godina proizvodnja je iznosila oko 120.000 tona.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu