Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Moćna kombinacija koja štiti srce: Dvije namirnice uništavaju viruse

Autor: Poslovni.hr
07. ožujak 2023. u 12:04
Podijeli članak —
Foto: Unsplash

Ova nutricionistica savjetuje i redovno konzumiranje riže, za bolje zdravlje crijeva.

Određene namirnice se, prema savjetima nutricionista, često kombiniraju jedne s drugima kako bi se iz njih izvukao maksimum dobrobiti za naš organizam. Jedna od tih popularnih kombinacija je đumbir i češnjak, piše B92.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Nutricionistica Lovneet Batra na svom profilu na Instagramu govorila je o zdravstvenim prednostima zajedničkog konzumiranja đumbira i češnjaka, koje su mnogobrojne.

Određene namirnice se, prema savjetima nutricionista, često kombiniraju jedne s drugima kako bi se iz njih izvukao maksimum dobrobiti za naš organizam. Jedna od tih popularnih kombinacija je đumbir i češnjak, piše B92.

Nutricionistica Lovneet Batra na svom profilu na Instagramu govorila je o zdravstvenim prednostima zajedničkog konzumiranja đumbira i češnjaka, koje su mnogobrojne.

1. Češnjak i đumbir imaju hranjive sastojke koji štite srce i mogu pomoći u smanjenju nekih faktora rizika od srčanih oboljenja.

2. Ove dvije namirnice zajedno sadrže moćne antiinflamatorne biljne spojeve koji mogu pomoći u inhibiciji proinflamatornih proteina povezanih s kroničnom upalom.

3. Češnjak sadrži moćne spojeve kao što su alicin, koji uništava mnoge parazite, gljivice i viruse, i dialil sulfid, dok moćna antivirusna i antibakterijska svojstva đumbira pomažu u poboljšanju imuniteta, navodi ona.

Osim đumbira i češnjaka, ova nutricionistica savjetuje i redovno konzumiranje riže, za bolje zdravlje crijeva.

Prema njenim riječima, riža zahvaljujući tvarima koje sadrži djeluje na unutrašnju sluznicu crijeva i želudca, olakšavajući probavu. Također, ona objašnjava da bijela riža ima malo vlakana, da je blaga i da je lako probavljiva, što je čini dobrom opcijom za ljude koji imaju probleme s probavom.

Autor: Poslovni.hr
07. ožujak 2023. u 12:04
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close