Većinu namirnica koje kupimo stavljamo u frižider, misleći da je tako najispravnije da bi se one očuvale. Međutim tu griješimo itekako. Neke namirnice u frižideru gube okus, miris, neke će se stvrdnuti, propasti, piše Klik.hr.
Recimo, stavite li u frižider rajčice, koje baš svi stavljamo u frižider, one će izgubiti svoj bogati i puni okus jer će hladni zrak zaustaviti proces sazrijevanja. Najbolje ju je držati u košari na sobnoj temperaturi ili na suncu ako je blaga temperatura.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu