Prihod Iverpana lani premašio 150 milijuna kuna, početak 2022. donio 28% rasta

Autor: Marta Duić , 19. svibanj 2022. u 22:00
Mladen Jambrović, direktor Iverpana, ne krije da je dio rasta posljedica viših cijena/B. Ščitar/PIXSELL

U digitalizaciju i modernizaciju uložili više od 20 milijuna kuna.

Odlični prošlogodišnji rezultati Iverpana toj su kompaniji omogućili intenzivna ulaganja u modernizaciju i digitalizaciju proizvodnje u koju su uložili 20 milijuna kuna, objavili su jučer.

Protekla godina donijela im je dvoznamenkast rast i na prihodovnoj i na profitnoj strani, promet je u odnosu na godinu prije podebljan za 24 posto premašivši 150 milijuna kuna. Dobit je zabilježila još intenzivniji skok, uvećana je čak 74 posto i u 2021. godini iznosila je 7.1 milijun kuna.

Iverpanu je i početak ove godine dobio pozitivan trend pa su, kažu u kompaniji, prihodi u prva dva mjeseca narasli 28 posto. Pritom vodstvo kompanije ne krije da je za takav rast dijelom odgovoran i skok cijena uslijed već znanih poremećaja na globalnom tržištu koji su potpirili inflaciju.

“Poremećaj u lancu nabave, rast transportnih troškova i produljenje rokova najveći su izazovi poslovanja koji su se nastavili i u ovoj godini.

U takvim okolnostima teško je bilo što planirati dok s jedne strane postoji velika potražnja na tržištu, a s druge manjak sirovine”, kažu u Iverpanu napominjući kako je situaciju je pogoršao i rat u Ukrajini koja je bila veliki izvor sirovina, osobito za njihovu – drvnu industriju.

74

posto rasla je 2021. dobit Iverpana dosegnuvši 7,1 milijun kuna

Lani su im, napominju, troškovi poslovanja u prosjeku rasli oko 22 posto – samo za zaposlene povećanje troška bilo je 18 posto, odnosno oko 3,7 milijuna kuna više nego u 2020. No, svemu unatoč, od investicija ne odustaju, tvrdi čelni čovjek Iverpana Mladen Jambrović.

“Izgradili smo nešto više od 1000 novih četvornih metara skladišnog prostora uz centralnu proizvodnju, a uz obnovu prodajnih prostora u centrima u Zagrebu, Varaždinu i Zadru, širimo se na još jednu jadransku destinaciju gradnjom novog centra.

Nastavljamo s ulaganjima u zelenu tranziciju i nedavno smo potpisali ugovor za izgradnju solarne elektrane vrijedne oko 1,5 milijuna kuna”, komentirao je Jambrović.

Komentirajte prvi

New Report

Close