Plenković: Danas ćemo proglasiti prirodnu katastrofu za tri županije

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2021. u 13:06
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Vlada je minutom šutnje odala počast za osmero mladih koji su prije nekoliko dana izgubili živote kraj Posušja u BiH.

Vlada na današnjoj sjednici donosi odluku o osnivanju Stožer koji će upravljati svim aktivnosti u pružanju pomoći u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije. Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, piše tportal.

Vlada je minutom šutnje odala počast za osmero mladih koji su prije nekoliko dana izgubili živote kraj Posušja u BiH.

‘Potres je prouzročio ogromnu štetu. Danas ćemo izvijestiti javnost što je sve dosad poduzeto. Tlo se i dalje trese. Zabilježen je veliki broj manjih i srednjih potresa. To ne znači da trebamo biti u strahu, ali moramo biti na oprezu’, rekao je na početku sjednice premijer Andrej Plenković.

Istaknuo je da su na terenu brojni statičari i građevinski inženjeri. Neki su ozlijeđeni nakon drugog potresa. Nadam se da se dobro oporavljaju. Njihovo iskustvo je izrazito važno, a donijeli smo i odluku o naknadi njima za rad koji su do sada radili volonterski’, rekao je Plenković i zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli unesrećenim nakon potresa.

‘Vlada je trenutno suočena s dvije krize, covid-19 i potrese, mi smo odlučili danas proglasiti katastrofu na područjima Sisačko-moslavačke županije, dijelovima Zagrebačke i Karlovačke, ali i oformiti Stožer na čijem čelu će biti Tomo Medved’, rekao je Plenković te je dodao kako će njegovi zamjenici biti Boris Milošević Darko Horvat.

Komentirajte prvi

New Report

Close