Na supetarskom izdanju Festivala poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska majstor održan je i kulinarski show u sklopu kojeg je kuhar i poznato lice s tv-ekrana, Branko Ognjenović, pripremio riblju gregadu. Radi se o svojevrsnom složencu u kojem glavnu ulogu igraju škarpina ili bakalar. Osim ribe, dodaje se i korjenasto povrće te krumpir.
Recept je vrlo jednostavan i radi se o težačkom jelu koje se pripremalo u stara vremena, pojasnio je Ognjenović. Prvo se na ulju pirja luk i češnjak, nakon čega se u redove slaže na tanko narezan krumpir, povrće pa riba i tako sve dok se ne potroše glavne namirnice. Posljednji bi sloj, upozorio je kuhar, trebao biti riba. Sve se zalije maslinovim uljem i bijelim vinom, dodaje se nekoliko rajčica, peršin, zatim sol i papar te se sve skupa kuha oko 45 minuta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu