Kulinarskim radionicama pod vodstvom renomiranih kineskih chefova Chan Chun Hunga i Leung Kin Suma iz Kineskog Kulinarskog instituta u Hong Kongu predstavljena je nova internacionalna suradnja sisačkog kulinarskog instituta Kul IN-a i te slavne kineske gastronomske institucije. Kako nam je objasnila Ivana Peleš, ravnateljica Kul IN-a, nakon dugogodišnje uspješne suradnje s talijanskom kulinarskom školom ALMA zbog svojih polaznika su odlučili proširiti i na drugi kontinent.
"Što se tiče samog kulinarstva, naši polaznici u Kul IN-u nauče osnove, nauče se snalaziti u kuhinji, ali kad odlaze na razmjene susreću se s mladim kuharima iz cijeloga svijeta, imaju priliku vidjeti više, pozicionirati se i ispitati koliko su uspješni u odnosu na ostale kolege iz cijeloga svijeta. Tek tada vide što trebaju popraviti te što još mogu naučiti jedni od drugih ili od poznatih chefova. Hong Kong je snažno kulinarsko središte, studenti tamo ne uče samo kinesku kuhinju, već i japansku te indijsku i nadamo se da će ta suradnja pružit našim studentima priliku da im se dodatno približi njihova gastronomija koja je u usporedbi s europskom bitno drugačija", objašnjava nam Peleš. Kineski Kulinarski Institut dio je najveće javno obrazovne institucije u Hong Kongu VTC te godišnje školuje 3500 studenata. Uz programe koji su usmjereni na očuvanju tradicionalne kineske kuhinje, Institut surađuje s poznatim chefovima iz cijeloga svijeta koji su svoj dom pronašli u Hong Kongu, stopa zapošljivosti njihovih polaznika je 90 posto, a uči se čitav spektar znanja i vještina potrebnih, ne samo u gastronomiji, već i u hotelijerstvu i turizmu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu