Krah Vladine ‘male Norveške’

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2015. u 13:01
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

‘Poručujemo sadašnjoj i budućoj Vladi, svim ministrima i ministricama, da ne potpisuju ugovore s naftnim kompanijama i ne predaju im Jadran u ruke jer će na taj način direktno oštetiti hrvatske građanke i građane’, navode iz koalicije S.O.S. za Jadran.

"Štetan projekt istraživanja i eksploatacije nafte i plina na Jadranu je pred raspadom te smatramo da je jedan od razloga veliko protivljenje javnosti, čime su građanke i građani pokazali kako im je stalo do Jadrana, kao i kampanja S.O.S. za Jadran. Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske predviđeno je ukidanje koncesija za sedam istražnih polja od kojih su još u srpnju ove godine austrijski OMV i američki Marathon Oil odustali",  stoji u propćenju koalicije S.O.S. za Jadran.

Koalicija S.O.S. za Jadran smatra kako je to još jedan očit pokazatelj da ova Vlada neće potpisati ugovore s preostale tri naftne kompanije – INA, ENI i Medoilgas – s obzirom na skoro šest mjeseci odgađanja kao i uobičajenu proceduru u vrijeme uoči parlamentarnih izbora kada Vlada ovako važne odluke ne donosi.

"Poručujemo sadašnjoj i budućoj Vladi, svim ministrima i ministricama, da ne potpisuju ugovore s naftnim kompanijama i ne predaju im Jadran u ruke jer će na taj način direktno oštetiti hrvatske građanke i građane. Koalicija S.O.S. za Jadran će se i dalje zalagati za cijeli Jadran bez naftnih bušotina, ne samo s hrvatske strane, već i sa strana susjednih zemalja", zaključili su na kraju.

Komentari (6)
Pogledajte sve


… recimo nove platforme ili LNG-terminali. Ergo, zasto se onda cudimo sto nemamo visi zivotni standard!?

Iz navedenog vidim da se u naftnu industriju razumis koliko i direktorica drzavne Agencije za prdez Barbara Doric i ministar Prdoljak zajedno.

U Hrvatskoj nema “pravih” investitora, jer smo mi zao narod i nikoga ne podnosimo, niti bilo kome zelimo uspjeh. Za nas su i cestiti poduzetnici “tycooni” i gulikoze. Najbolji primjer za takav odnos prema stranim investitorima je upravo turizam. Da nema Maistre, Valamara i Luksica , hoteli bi nam izgledali kao prije cetrdeset godina. Upravo sam u Podgori i setam pored jednog takvog socijalistickog objekta. Zato se komentatori nasladjuju odustajanju bilo kojeg investitora i ne smeta im ako s druge strane Jadrana niknu, recimo nove platforme ili LNG-terminali. Ergo, zasto se onda cudimo sto nemamo visi zivotni standard!?

Kaze danas ministar Prdoljak nakon sto se odustalo od buzanja(hvala ti Boze da cemo i dalje gledati plavo more i bijele brodove a ne prljave platforme) da ce nastavit sa projektima nakon izbora. Pitam se s kojim kukulele projektima. Pa ovome je svaki projekt zavrsio odustajanjem. Genijalno.
Onda gledas onoga poduzetnika sa 3 miseca iskustva konobarenja na Bjelolasici. Njemu je gubitak od par miljuna eura nista strasno. Sta ces kad mu je otac Bill Gates pa mu milijuni nista ne predstavljaju. Ovaj makroekonom barata samo miljardama.

Jadransko more se odupiralo kroz povijest i većim luđacima

New Report

Close