Ličkim poduzetnicima prilika za edukaciju

Autor: Dražen Novak , 14. rujan 2015. u 22:01
Vladimir Nišević, Ana Rukavina Stilinović, Drago Vlainić i Marta Grgurić/Dino Stanin/PIXSELL

Edukacije Poslovnog uzleta uvertira su u trodnevnu, 17. tradicionalnu manifestaciju “Jesen u Lici”.

U Gospiću će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Gospića te Ličko-senjske županije 1. listopada održati Poslovni uzlet.

"Mali i srednji poduzetnici, ali i oni koji to tek namjeravaju postati, imat će priliku u Gospiću sudjelovati u korisnim poslovnim edukacijama na razne teme, od privlačenja novca iz EU fondova, pisanja kreditnih zahtjeva, razvoja kontinentalnog turizma do Google i Facebook oglašavanja", istaknuo je na konferenciji za novinare u Gospiću Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika. Napomenuo da su edukacije besplatne za sve sudionike.  Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije, istaknula je da su edukacije Poslovnog uzleta uvertira u trodnevnu, 17. tradicionalnu manifestaciju "Jesen u Lici".

"Pokrovitelji te manifestacije su ministarstva poduzetništva i obrta te poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Otvorenje je 2. listopada, a u programu je sajam poslova. U planu su i brojne popratne aktivnosti i zabavni program. Osigurane su povoljne cijene prijevoza vlakom za posjetitelje iz Zagreba", istaknula je Rukavina Stilinović. Drago Vlainić, ravnatelj Razvojne agencije Ličko-senjske županije, napomenuo je da je eko-etno sajam u Gospiću iz godine u godinu sve ozbiljniji i popularniji, što se najbolje vidi po broju sudionika i gostiju te manifestacije. "Posrijedi je najveći izložbeni prostor u Hrvatskoj, na 2700 kvadrata.

Ove godine prijavljeno je 160 izlagača iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, Mađarske, Srbije, BiH i Slovenije", istaknuo je Vlainić. Marta Grgurić, zamjenica gradonačelnika Gospića, istaknula je da izlagači na manifestaciji imaju priliku predstaviti i prikazati okupljenima rezultate svojeg rada. Manifestacija "Poslovni uzlet grada Gospića" dio je projekta "Poslovni uzlet", koji je namijenjen promociji malog i srednjeg poduzetništva te obrtništva, a cilj mu je poduzetnicima i obrtnicima osigurati besplatnu edukaciju kako bi unaprijedili poslovanje. Projekt je počeo 2014., u toj je godini educirano više od 7000 poduzetnika, a ove godine će se edukacije i radionice održati u 23 grada diljem Hrvatske. Detaljnije informacije mogu se naći na http://www.poslovni.hr/grad-gospic

Komentirajte prvi

New Report

Close