Opet niste dobili povišicu? Dva su ključna razloga zašto ne napredujete na poslu

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2015. u 10:10
Foto: Thinkstock

Sve što radite dobro je, ali vas šef još nije unaprijedio i čini vam se da svi drugi napreduju puno brže.

Vjerojatno ste se puno puta pitali zašto je vaša kolegica, koja nije nimalo bolja od vas,  promaknuta, a vi ne? Sve što radite dobro je, ali vas šef još nije unaprijedio i čini vam se da svi drugi napreduju puno brže.  Zapitajte se je li problem možda u vama jer postoji vjerojatnost da konstantno sabotirate sami sebe.

Jedno istraživanje, koje je uključivalo oko dvije tisuće šefova i nekoliko profesionalaca iz ljudskih resursa otkrilo je da izgled i ponašanje mogu nanijeti najviše štete vašem napretku.

Izazovna, neuredna i zgužvana odjeća, veliki je problem na radnom mjestu. 44 posto ispitanih šefova rekli su da je to ono što im najviše smeta kod njihovih zaposlenika.

Istraživanje je istaknulo nekoliko primjera kako način na koji se prezentirate utječe na nečiju prosudbu o vama. Imate li piercing ili tetovaže? Razmislite da ih skinete ili pokrijete kada ste na poslu. Trećina šefova smatra da vas u vašem napretku koče piercinzi, a četvrtina njih rekla je da im smetaju tetovaže njihovih zaposlenika i da su one razlog njihovog nenapredovanja. Ako ste pak hipster, brada i zarasla neuredna kosa vam isto nikako ne ide u prilog.

Nemojte se oblačiti previše casual. Kada idete na sastanak morate biti lijepo obučeni jer prezentirate tvrtku za koju radite, bez obzira na to što je osoba s kojom idete obučena neformalnije od vas.

Osim izgleda, određene vrste ponašanja također vam mogu štetiti. Više od 60 posto menadžera reklo je  vas bahato ponašanje i konstantno kašnjenje na posao koči u napredovanju. Ako ste skloni tračanju ili često psujete kada vam nešto ne ide od ruke, takvo ponašanje vam sigurno neće osigurati mjesto direktora. Na cijeni nisu ni oni koji ostavljaju nered iza sebe, a šefovi nisu oduševljeni ni zaposlenicima koji previše često ostavljaju posao i odlaze vani pušiti.

Napredovanje na poslu bit će sporo ili nemoguće i onima koji previše vremena provode na društvenim mrežama, gube vrijeme na osobne razgovore te su uvijek spremni na raspravu o temama koje nemaju nikakve veze s poslom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close