Na glavnom zidu najveće sale seoskog turizam Kezele, jednog od najpoznatijih u Hrvatskoj, u Šumećanima, nadomak Ivanić Grada, među ostalim predmetima, slikama i drevnim kuhinjskim posuđem, posebno mjesto zauzima dva stoljeća star pečenjarski tanjur. Njega je, nakon što je desetljećima zajedno s kotlovinom pripremljenom u njemu obilazio sajmove, gospođa Marija Kezele, ostavila u nasljeđe sinu Dragi.
To je bio prijelomni trenutak za ovo seosko domaćinstvo, budući da su pred petanest godina Drago, njegova supruga Dobrila, danas i njihov sin Janko, odlučili otvoriti ovo istinsko utočište za sve namjernike koji u spokoju tradicije traže oduška od ubrzane svakodnevice. Ubrzo se za seoski turizam Kezele pročulo i, od samo jedne sale s kotlom na središnjem mjestu, preraslo u pravi mali zaseok s desetak izvornih kuća spremnih da odgovore na sve zahtjeve suvremenosti. Nadomak šume Marče kojom krstari divljač, i vlastitih vinograda s pogledom na Moslavačku goru, svake subote i nedjelje gostima domaćinstva Kezele nudi se veliki izbor jela posluženih na tradicionalnim pečenjarskim tanjurima, a nakon domaćih aperitiva, nude se razne domaće juhe i glavna jela, salate s već slavnog “Moslavačkog stola Kezele” koja stalno nadopunju i nude njihovi vrijedni kuhari i kuharice.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu