Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW), međunarodni eno-gastronomski festival izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala, najavljen je danas u Centru Kaptol.
T. Ricov, dopredsjednik Organizacijskog odbora ZWGW-a, D. Roguljić Novak, članica Uprave Zabe, D. Lazić, direktor ZWGW-a i I. Badurina Danielsson, direktorica međunarodnih odnosa festivala
Ove godine organizaciju je preuzela Digitel grupa, a festival će se od 13. do 15. travnja održati u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol. Zagreb Wine Gourmet Weekend predstavili su Dražen Lazić, direktor Zagreb Wine Gourmet Weekenda, Tomislav Ricov kao dopredsjednik organizacijskog odbora i Ingrid Badurina Danielsson, dosadašnja direktorica Wine Gourmet Festivala, a ove godine kao Direktorica za međunarodne odnose Zagreb Wine Gourmet Weekenda. Tom prilikom su Dražen Lazić i Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, svečano potpisali Ugovor o partnerstvu između Zagreb Wine Gourmet Weekenda i Zagrebačke banke.
ZWGW osmišljen je kao okupljanje domaćih i stranih poznavatelja i zaljubljenika, kako u vina, tako i u vrhunsku gastronomiju. Na izlagačkom dijelu se uz sve poznate domaće vinare, očekuju brojni strani vinari koji svoja najuspješnija ostvarenja žele predstaviti hrvatskoj javnosti, potencijalnim suradnicima i medijima. Programski dio ZWGW-a uključuje niz predavanja i panele na kojima će uz domaće stručnjake i vinare sudjelovati strani gosti iz svijeta eno-gastronomije. Bit će organiziran i cijeli niz kušanja i masterclass radionica.
Program uključuje i ekskluzivne projekcije dokumentarnih filmova koji obrađuju teme iz eno-gastronomije. Posjetitelji ZWGW-a moći će uživati i u večernjem programu Festivala. Naime, nakon 19 sati, kreće prigodni večernji program, za čiji glazbeni dio će, uz poznate domaće DJ-eve, biti zaduženi i neki od poznatih vinara i chefova.
Među brojnim imenima najavljen je dolazak Bernarda de Laage de Meuxa, komercijalnog direktora jedne od najpoznatijih bordoških vinarija Chateau Palmer. Dolazak su potvrdili i Ivo Jeramaz, potpredsjednik za vinogradarstvo i proizvodnju Grgich Hills vinarije, Sarah Kemp, urednica u Decanteru, Lynn Sherriff, predsjednica Institute of Masters of Wine, kao i Flying Culinery Circus, četvorica norveških chefova koji osvajaju svojom kreativnošću i atraktivnošću nastupa.
(pd)
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu