Ingra prodala 40 posto Dvora Lapad

Autor: Ivan Pandžić , 06. veljača 2011. u 22:00

Umjesto planirane prodaje, 60 poslovnih prostora se daju u zakup, a Ingra je osnovala i posebnu tvrtku za upravljanje kompleksom

Spuštanjem cijene s prvotno planiranih pet tisuća eura po četvornom metru na cjenovne razrede od tri do 4500 eura, Ingra je uspjela prodati 40 posto od 70 stanova u svom luksuznom stambeno-poslovnom kompleksu Dvori Lapad u Dubrovniku. Iako je prvotno planirano prodati i 60 poslovnih prostora, oni su po cijenama od 17 do 22 eura za četvorni metar daju u zakup, a dosad je iznajmljeno 30 posto. Plan da se do sredine godine otvori popunjeni poslovni dio kompleksa. Ingra je osnovala i posebnu tvrtku kćer koja će upravljati cijelim kompleksom.

Cijene neće biti niže
“Prilagodili smo se tržištu. Cijene nećemo dalje spuštati jer smatramo da će nakon krize , vrijednost rasti. Kroz kvalitetu i dodatne usluge kupcima i zakupcima ovaj je projekt konkurentan” kaže Danko Deban, nekadašnji glasnogovornik Ingre, a sada direktor nove tvrtke Dvori Lapad.Predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim kaže da su zadovoljni sadašnjom prodajom i da im projekt ne ugrožava likvidnost, a Privredna banka Zagreb (PBZ) koja je kreditirala izgradnju također se slaže da cijene ne bi trebale biti dodatno spuštene. Prema zadnjim podacima portala Crozille, prosječna cijena stanova u Dubrovniku se kretala od 2500 do 5500 eura i bilježi blagi rast. Prema poslovnom planu, svi stanovi bi se trebali prodati u roku dvije i pol godine.Zasad se ne planira, pa ni u turističkoj sezoni, da Ingra samostalno iznajmljuje neprodane stanove. No zato kupci mogu stanove iznajmljivati u suradnji s upraviteljem. Usluge upravljanja će se plaćati kroz pričuvu od 5,6 kuna. Nadalje, kupcima stanova u kompleksu se nudi i čitav niz dodatnih usluga, kao što su održavanje, usluge čuvanja ključa u sezoni kada se stan ne koristi. Ingrin projekt vrijedan 55 milijuna eura jedini je koji je napravljen u rezdiencijalnom dijelu Dubrovnika. Predio Lapada u kojem su izgrađeni Dvori uvijek je bio atraktivna lokacija za stanovanje. Naime, u neposrednoj blizini Ingrinog stambeno-poslovnoga kompleksa je na desetak plaža i uvalica, kao i niz drugih sadržaja. Danko Deban kaže da su od devet tipova stanova površina od 80 do 160 metara, prvo prodani oni najskuplji, s pogledom na more. Dodaje kako su kupci bili prvenstveno povratnici iz inozemstva.

Novo društveno središte
Ingrina želja je da Dvori Lapad postanu i društveno okupljalište Dubrovčana, a najjači “magnet” vide u otvaranju Cinestara s tri projekcijske dvorane jer Dubrovnik trenutačno nema moderno kino. Zatim je tu i hipermarket, brojni ugostiteljski objekti, kao i niz manjih dućana koji bi svojim brandovima trebali privući kupce. Osim toga, izgrađeno je u podzemnoj garaži i 164 parkirališna mjesta za stanare i zakupce te još 180 mjesta za javnu uporabu.

Konkurencija

Vrtovi sunca
Jupiter Adria i Hidrocommerce koji su pored Dubrovnika dovršili “Vrtove sunca”, također omogućuju kupnju nekog od 207 apartmana u svojem kompleksu koji ima i 207 hotelskih soba. Također omogućuju i upravljanje i podiznajmljavanje za kupce. U Ingri smatraju da im lokacija njihova projekta omogućava konkurentsku prednost.

Prednosti

Pametni stanovi
Kompleks Dvori Lapad je i u fazi energetskog certificiranja, a zbog male potrošnje, trebao bi dobiti A razred energetske učinkovitosti. Osim što se na interijeru stanova nudi visoka kvaliteta, kupcu je omogućena i ugradnja automatskog sustava upravljanje stanom, poput ugradnje daljinskog upravljanja sustavom pomoću telefonskog dojavnika.

Komentari (3)
Pogledajte sve

PREKRASNI STANOVI, PREDIVNA LOKACIJA……


eksplozija dionica ingre.. uskoro..

misliš raspad ili rast ?

eksplozija dionica ingre.. uskoro..

New Report

Close