ZAMP na računima “vrti” gotovo milijardu kuna?

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2012. u 09:30
PXL

Prema javno dostupnom izvješću HDS-a, 2009. godine je ZAMP uspio prikupiti 96.6 milijuna kuna. No, prema izvješću Fini odnosno, stavci ukupnih priljeva na novčane račune i blagajne spominje se deset puta veći iznos – 939 milijuna kuna, piše Index.hr.

Portal Index.hr u posjedu je izvještaja Hrvatskog društva skladatelja (HDS) odnosno ZAMP-a Fini iz 2009. godine koji bi trebao biti tajan, a koji se u mnogo čemu razlikuje od onog “Godišnjeg izvješća” koje je javno dostupno putem službene stranice Društva skladatelja. Prema tom izvješću Fini odnosno, stavci ukupnih priljeva na novčane račune i blagajne spominje se deset puta veći iznos – 939 milijuna kuna. Riječ je o zbroju kumulativno svih transakcija po svim računima, uključujući i sve interne transakcije od prijenosa sredstava s jednog na drugi bankovni račun HDS-a.

Taj podatak sve govori o financijskoj snazi ove udruge građana koja svoja financijska izvješća i dalje prijavljuje na odjelu za – neprofitne organizacije. Iz ZAMP-a poručuju kako je, kada se govori o 939 milijuna kuna, zapravo riječ tek o knjigovodstvenoj stavci te da je prosječno stanje sredstava na računima tijekom godine oko 50 milijuna kuna. Još jedna od stvari koja “strši” iz ovog izvješća svakako je činjenica da je HDS te godine imao čak 185 milijuna kuna obaveza od kojih je 43 milijuna kuna otpadalo na one materijalne, piše portal.

(pd)

Komentari (5)
Pogledajte sve


Lignji treba oduzeti ukradeno. Stanove u Palmotićevoj i novac od ZAMPa. Sve je očito stekao raznim kaznenim djelima.

Ti si jedna obicna ustaska zmija i mrzitelj antifashizma.

Lignji treba oduzeti ukradeno. Stanove u Palmotićevoj i novac od ZAMPa. Sve je očito stekao raznim kaznenim djelima.

Dobri nas lignjun. Triba ga vratit za predsjednika cim prije, Sve nam je cvalo dok je on odlucno gazija ustasku zmiju.

@Jovan-ovo Ti potpisujem! Oni (privatna Agencija) funkcioniraju prema principu malo siromasima koji su glasni u medijima, a većina nama (Yusipoviću, Voikoviću,….), dok imaju prava sve i svakoga reketariti!

New Report

Close