Vlada: Neprihvatljive su teze o udruženom zločinačkom pothvatu

U povodu nepravomoćne presude Međunarodnog kaznenog suda u predmetu protiv hrvatskih generala Gotovine, Čermaka i Markača, Vlada Republike Hrvatske održala je danas sjednicu, na koju je premijerka Jadranka Kosor pozvala i predsjednika Republike Ivu Josipovića, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Nakon izricanja nepravomoćne presude Međunarodnog kaznenog suda u predmetu protiv hrvatskih generala Gotovine, Čermaka i Markača, Vlada RH ističe kao neprihvatljive izrečene teze o udruženom zločinačkom pothvatu, a vezano uz vojno-redarstvenu akciju Oluja koja za Republiku Hrvatsku predstavlja legitimnu obrambenu akciju poduzetu u cilju oslobođenja državnog teritorija, stoji u priopćenju.

Vlada dalje navodi kako prihvaća zaključke iz Studije Akademije pravnih znanosti Hrvatske “Teorija zajedničkog zločinačkog pothvata i međunarodno kazneno pravo – izazovi i kontroverze”. Vlada RH podnijet će zahtjev za stjecanje statusa prijatelja Suda u ovom predmetu, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!