Uoči nastavka suđenja Sanaderu sud ispražnjen zbog dojave o bombi

Uoči nastavka suđenja bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu Županijski sud u Zagrebu ispražnjen je najvjerojatnije zbog dojave o bombi, doznaje se na sudu.

Zaposlenici suda iz zgrade na Zrinjevcu morali su izaći nešto prije 9 sati, a novinarskim ekipama koje su čekale na ulazak u zgradu pravosudni su policajci rekli da ne mogu ući. Bivši ministar vanjskih poslova Mate Granić koji bi danas trebao svjedočiti na suđenju Sanaderu je nakon navodne dojave o bombi izašao iz suda i okupljenim novinarima rekao da se na sud treba vratiti u podne.

U zagrebačkoj policiji kažu da još provjeravaju informaciju o anonimnoj dojavi, iako je na ulazu u sud viđena policijska protueksplozijska ekipa sa službenim psima. Uz bivšeg ministra Granića na suđenju Ivi Sanaderu danas bi trebao biti ispitan još jedan svjedok, Robert Tafra.

Sanadera se tereti za uzimanje 3,6 milijuna kuna provizije od austrijske Hypo banke te primanje 10 milijuna eura mita od mađarskog Mola kojemu je, prema tvrdnjama tužiteljstva, zauzvrat omogućio stjecanje većinskih upravljačkih prava u Ini.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!