Ulagao je u zlato 11 godina, evo zašto je prestao

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2012. u 12:10

“Guru” za ulaganja u robe i metale Jim Rogers vjeruje kako trenutna 20-postotna korekcija cijene zlata može potrajati malo duže.

U intervjuu za OliPrice.com koji je objavio CNBC, Rogers tvrdi kako je trenutno nepoznato kada bi ulagači trebali “uskočiti” natrag u zlato. “Držao sam zlato duže od 11 godina, ali sada ga ne kupujem. Zlato je raslo 11 uzastopnih godina, što je neuobičajeno za bilo koju imovinu. Ne znam ni za jednu robu u povijesti koja je rasla 11 uzastopnih godina bez korekcije”, kaže Jim Rogers. “Korekcije su normalne i predstavljaju način na koji stvari funkcioniraju. Uzimajući to u obzir, ne znam kada će korekcija stati. Prema mojem iskustvu, normalno je da korekcije idu do 30 ili 40 posto. To je način na koji tržište radi”, dodaje. Međutim, Rogers tvrdi kako definitivno ne planira prodati svoje zlato, jer sumnja da bi zlato moglo imati puno, puno veći rast u narednom desetljeću.

Zlato je 11 godina bilo u “bikovskom” uzletu, ali sada se naglo spušta u odnosu na prošlogodišnje visine. Pokazuje to i graf američke tvrtke Waverly Advisors:



Waverly Advisors

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jim Rogers na poslovnom.hr, ajde da i to proslavimo.

New Report

Close