U Srbiji s radom počinje treći mobilni operator Vip

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2007. u 16:15

Za licencu (druge i treće generacije mobilne telefonije-GSM 900/1800 i UMTS) Vip mobile je izdvojila 320 milijuna eura, što je jedna od najvećih ‘greenfield’ investicija u Srbiji ove godine

Treća mobilna mreža u Srbiji, Vip, s radom počinje ovog vikenda, komercijalne će usluge ponuditi 10. srpnja, a svojim će signalom pokrivati cijelu zemlju, izvijestili su danas iz srpske tvrtke Vip mobile d.o.o.
Tvrtka Vip mobile, članica Mobilkom Austria grupe, licencu za trećeg mobilnog operatera u Srbiji dobila je u prosincu 2006. na rok od 10 godina s mogućnošću automatskog produljenja na još 10 godina.
Za tu je licencu (druge i treće generacije mobilne telefonije-GSM 900/1800 i UMTS) Vip mobile izdvojila 320 milijuna eura, što je jedna od najvećih greenfield investicija u Srbiji ove godine.
Tvrtka zapošljava više od 350 stručnjaka, a jedna od obveza iz licence je osigurati populacijsku pokrivenost od 80 posto u četverogodišnjem razdoblju.
Osim srpske tvrtke Vip mobile članice Mobilkom Austria grupe, koja je pak dio Telekoma Austria, su još hrvatski Vipnet, austrijski Mobilkom Austria, slovenski Si.mobil, lihtenštajnski Mobilkom Liechtenstein, bugarski Mobiltel i makedonski Nov operator.
Sveukupno grupa ima 6.000 zaposlenih te više od 10 milijuna korisnika. Prošle su godine na razini grupe zabilježili prihode od 2,9 milijardi eura.
(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close