Snowhill odustao od ulaganja na Jahorini

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2008. u 14:15

Češka kompanija Snowhill, koja je najavljivana kao jedan od najvećih ulagača u Olimpijski centar Jahorina, odustala je od ulaganja u najpoznatiji turistički kompleks u Republici Srpskoj, pišu Nezavisne novine.

Kao jedan od razloga navodi se odugovlačenje procesa potpisivanja ugovora. Za Nezavisne potvrdio je to Jindrih Tomašek, vlasnik beogradske kompanije JTV-MAC, koja zastupa Snowhill u RS. “Izgubili smo povjerenje u pozitivan ishod ovog aranžmana i ne vjerujemo da možemo dobiti posao na ovoj planini”, rekao je Tomašek dodavši da su prijedlog investicije u Olimpijski centar Jahorina uputili Ministarstvu trgovine i turizma RS, ali da on još nije razmatran na sjednici Vlade RS. O planovima i namjerama ulaganja Snowhilla na Jahorini govorilo se od kraja prošle godine, kad je češka kompanija iskazala namjeru da u razvoj turizma na ovoj planini uloži 20 milijuna eura.

Prema Tomašeku, jedan od dodatnih razloga odustajanja su i nove opcije, prema kojima bi se ulaganja u Olimpijski centar Jahorina trebala financirati posredstvom nove emisije vrijednosnih papira, dok je namjera Snowhilla bila da u posao uđe kao zakupac.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close