SDLSN: Petrokemija je isplatila regres od 2.500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2010. u 13:05

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) u svom je današnjem priopćenju poručio Vladi kako se u pregovorima za regres, božićnicu i dar za djecu “više ne radi samo o pitanju solidarnosti u teškim vremenima, već o očuvanju minimuma dostojanstva zaposlenika koji brinu o sigurnosti građana, uhićuju, sude, zatvaraju i čuvaju kriminalce i prijestupnike, rade u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju, provode zakone i prikupljaju prihode državi za koju rade”.

“Dok predsjednica Vlade Jadranka Kosor javno raspodjeljuje novac od božićnica i regresa za socijalu i poručuje sindikatima državnih i javnih službi kako pritisci na Vladu neće uroditi plodom, tvrtke u većinskom državnom vlasništvu započele su s isplatom regresa za 2010. godinu”, kažu sindikati.

Pritom navode kako je 9. travnja kutinska Petrokemija, koja je prošlu godinu zaključila s 267,6 milijuna kuna gubitaka, svojim zaposlenicima isplatila regres od 2.500 kuna neto. Riječ je o dvostruko većem iznosu od onog koji Vlada želi uskratiti državnim i javnim službenicima, kojima je Kolektivnim ugovorom zagarantirano 1.250 kuna regresa za korištenje godišnjeg odmora, iznosi se u priopćenju.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

pričaš gluposti….

A kako bi vlada taj novac od d.d firme Petrokemije izvuka inače?
Jedino kroz dividendu stoga ne pišite i ne laprdajte gluposti.
Naučite osnove!

Ako je ovo točno to je zaista svinjarija.

New Report

Close