Premijerka Kosor: Ulazak u NATO bio je povijesni dan

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2010. u 14:05

Danas se navršila godina dana otkako je Hrvatska postala punopravnom članicom NATO saveza, a taj je događaj predsjednica vlade Jadranka Kosor ocijenila povijesnim, ističući da prisjećanje na ulazak u NATO svima u Hrvatskoj treba biti dodatno ohrabrenje na putu u EU.

Kosor je, na početku današnje sjednice vlade, podsjetila da je ulaskom u NATO Hrvatska ispunila jedan od dva strateška vanjskopolitička cilja. “Danas smo na pragu ulaska u EU i želim da nas podsjećanje na ulazak u NATO dodatno ohrabri i bude dodatni poticaj da još zdušnije radimo na tom poslu”, rekla je Kosor, ponovivši da će Hrvatska ove godine dovršiti pristupne pregovore. Naglasila je da je ulazak u NATO ojačao nacionalnu sigurnost i međunarodni položaj Hrvatske, te da je njime otvoren prostor za gospodarsku suradnju i čvršće veze na drugim područjima.

“Od korisnika međunarodne pomoći, Hrvatska je postala zemlja koja aktivno pomaže druge”, istaknula je premijerka, zahvalivši hrvatskim vojnicima, policajcima i diplomaciji koji doprinose uspostavljanju mira kroz 14 misija EU i NATO-a. Istaknula je da će Hrvatska i kao članica EU podupirati susjedne zemlje na putu u euroatlantske integracije, te da svakodnevno pokazuje svoju odlučnost u tome.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close