Plaće u metropoli padaju – prosječna plaća za rujan je 6.382 kune

Prosječna plaća u Zagrebu niža je za 18 kuna ili 0,3 posto u odnosu na prošli mjesec i iznosi 6.382 kune. U odnosu na rujan prošle godine više je za 168 kuna ili za 2,7 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Zagrebačka statistika pokazuje da zaposleni u gospodarstvu imaju nešto nižu prosječnu plaću od zaposlenih u izvan gospodarskim djelatnostima - prosječna zagrebačka neto plaća za rujan u gospodarstvu iznosila je 6.373 kune, a u izvan gospodarskim djelatnostima 6.403 kune. Prema pojedinim djelatnostima, najnižu prosječnu neto plaću za rujan u Zagrebu imali su zaposleni u zaštitnim i istražnim djelatnostima, u iznosu od 3.293 kune. U proizvodnji odjeće prosječna neto plaća za rujan iznosila je 3.361 kunu, a zaposleni u zagrebačkim tvrtkama koje se bave proizvodnjom kože i srodnih proizvoda za rujan su prosječno primili 3.486 kuna.

Nasuprot tome, u dvjema djelatnostima prosjeci plaća za rujan bili su iznad deset tisuća kuna - u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem prosječna neto plaća za rujan iznosila je 12.362 kune, a u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta 10.360 kuna. Prosječna bruto plaća u Zagrebu za rujan iznosila je 9.489 kuna, što je za 0,6 posto manje nego za kolovoz. U odnosu na rujan prošle godine, prosječna bruto plaća veća je za 2,9 posto.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve