Otkrijte potencijale biomase unutar efikasnog upravljanja energijom

Autor: Sponzorirani članak , 28. studeni 2014. u 13:59
PR foto

Na 5.međunarodnoj energetskoj konferenciji koja s održava 3.prosinca u hotelu Westin u Zagrebu upoznajte se s najnovijim energetskim trendovima

Efikasno upravljanje potrošnjom energije jedan je od najvećih izazova Europske unije. Do 2020. svaka država članica Unije mora smanjiti potrošnju energije u odnosu na referentnu godinu. Radi se o golemoj zadaći čije će ispunjenje zahtijevati paradigmatske promjene u stilu života građana Europe, kao i u načinu poslovanja poduzeća i politikama samih zemalja. Ni Hrvatska neće moći izbjeći te promjene, no s obzirom na izazovno makroekonomsko stanje u kojem se zemlja nalazi, energetsku učinkovitost u Hrvatskoj treba shvatiti šire – kao jedan od ozbiljnih generatora budućeg gospodarskog rasta te sredstvo zapošljavanja.

Projekte energetske učinkovitosti i financijske okvire njihovog poticanja koji su stvoreni od strane državnih, paradržavnih i europskih institucija, treba promatrati kao mogući način umnažanja vlastitih investicijskih sredstava i ulagati u njih. Iz svega navedenog jasno je da će u budućnosti energetska učinkovitost zauzimati sve važniju poziciju u investicijskoj politici kako domaćih državnih institucija, tako i jedinica lokalne samouprave te poslovnih subjekata.

Na 5.međunarodnoj energetskoj konferenciji koja s održava 3.prosinca u hotelu Westin u Zagrebu upoznajte se s najnovijim energetskim trendovima i modernom tehnologijom proizvodnje i pridobivanja šumske biomase, proizvodnje peleta, briketa te električne energije iz drva kroz kogeneracijske sustave.

Saznajte više ovdje.

New Report

Close