NIS u benzinske postaje ulaže 40 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2010. u 11:25

Naftna industrija Srbije će uskoro započeti probnu proizvodnju bezolovnih benzina i uložit će 40 milijuna eura u izgradnju i rekonstrukciju benzinskih postaja.

Zamjenik direktora NIS Petrola za promet Oleg Šalimov je kazao da se planira izgradnja deset novih crpki i modernizacija do 40 od ukupno 474 postojeća objekta, prenosi Beta. Benzinske postaje za rekonstrukciju su, kako je naveo, birane prema mjestu na kojem se nalaze i prometu i dodao da u izgradnji novih crpki ima teškoća koliko i u realizaciji drugih investicija.

Šalimov je kazao i da će tijekom ove godine u Rafineriji nafte u Pančevu prestati proizvodnja olovnih benzina i započeti probna proizvodnja bezolovnih benzina. “Linija za proizvodnju bezolovnih benzina bit će postavljena u Pančevu, a u tijeku su priprema projekta i biranje partnera”, istaknuo je Šalimov i dodao da će nakon modernizacije pogona moći kazati koliki će biti godišnji obujam proizvodnje.

Ruski Gazrpomnjeft preuzeo je u veljači 2009. godine upravljanje NIS-om nakon što je platio 400 milijuna eura Vladi Srbije za 51 posto dionica kompanije. Predviđeno je i da se do 2012. godine uloži oko 550 milijuna eura u modernizaciju rafinerija i poslovanja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close