Lovrić: HUP će tvrtkama preporučiti otkaze, a Vladu ćemo tužiti

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2012. u 16:55

Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u, najavio je gostujući na Soundsetu kako će Hrvatska udruga poslodavaca preporučiti otpuštanja zbog sve veće krize u koju su zapali poduzetnici

– Izvjesno je i opasno da na jesen izgubimo 100 do 150 tisuća radnih mjesta jer smo ubili ljudima volju za rizik i energiju. Ministar financija kaže da pravna država ne funkcionira, zamislite da ministar policije ili obrane to kaže. Ovo je ustavna kriza gdje moramo jako dobro komunicirati bojim se da će najesen posljedice biti stravične – komentirao je Lovrić nezavidnu situaciju poduzetnika koje ponajviše muči nelikvidnost.

Ipak, istaknuo je kako su poduzetnici po prirodi ‘’optimisti i racionalna bića’’.

– U Americi svake godine nestane 600 tisuća poduzetnika i nitko od toga ne radi dramu, a mi smo počeli raditi dramu – rekao je Lovrić u studiju kod voditelja Dine Milića i Mirele Pejaković.

Najavio je i tužbu HUP-a protiv Vlade zbog uvođenja poreza na kapitalnu dobit.

Izvorni članak možete pročitati ovdje.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

150 000 otpuštenih radnika (većina otpuštena bez otkaznih rokova, kojih se radnici “dobrovoljno” odriču ali ne zbog otpremnina, kojih kod takvih otpuštanja u pravilu nema) pomnžite s 2.000,00 ili 1.500,00 kuna i dobit će te iznos koji će država iz proračuna tim radnicima isplatiti tijekom narednih 3 do 13 mjeseci, a u proračun će taj novac netko morati uplatiti ili će se država još nekoliko puta zadužiti ili će ga uplatiti “optimistični” poduzetnici koji ne otpuštaju.

http://www.vecernji.hr/regije/pod-istragom-ugovor-2007-ciscenju-poslovnih-prostora-clanak-106131

Petre, loša karma, loša! [proud] [rolleyes]

New Report

Close