Kosor: Vlada želi potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinskoj industriji

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2010. u 14:25

Nastavkom ulaganja u gradnju autocesta Vlada želi potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinskoj industriji, izjavila je premijerka Jadranka Kosor koja je danas obišla gradilište dionice Buševec – Lekenik na autocesti Zagreb – Sisak.

Investicija od 645 milijuna kuna u nastavak gradnje autoceste Zagreb – Sisak vrijedna je i važna, a njome želimo potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinarstvu da ne padne na koljena, rekla je Kosor. Kazala je i da se gradnja autocesta odvija u skladu s Planom građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu. Dodala je kako je bitno da u teškoj godini Hrvatska nastavlja s gradnjom autocesta. “Idemo korak po korak, takva su vremena”, rekla je premijerka te napomenula da će nastavak radova na autocesti Zagreb – Sisak omogućiti rad mnogih građevinara.

Dionica Buševec – Lekenik, dužine 11,2 kilometra, dio je veće dionice Velika Gorica jug – Lekenik. Na njoj se planira izgraditi 12 objekata, od toga dva mosta, šest nadvožnjaka i četiri propusta. Također su planirani čvor Lekenik, cestarinski prolaz Lekenik i prateći uslužni objekt Pešćenica.

Izvođač radova je poslovna udruga koju čine Konstruktor – inženjering, Hidroelektra niskogradnja i Osijek Koteks. Planirani rok gradnje je 12 mjeseci, a ugovorena vrijednost radova je 529,2 milijuna kuna bez PDV-a (s PDV-om 645 milijuna kuna). Autocesta Zagreb – Sisak, ukupne je dužine 47,9 kilometara, a ukupna planirana investicija u gradnju je 5,1 milijardi kuna. Trebala bi biti dovršena za najviše dvije i pol godine.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close