Kosor: Građanima režete, a sebi dijelite kartice i ‘first class’ letove

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2012. u 13:35
PXL

Većina saborskih klubova podržala je danas promjene Zakona o pravima saborskih zastupnika kojima bi se ukinule povlaštene mirovine, no HDZ je najavio suzdržanost, ocjenjujući taj vladin prijedlog političkom demagogijom i prikrivanjem pred javnosti stvarnih problema u državi.

Traže da se državni dužnosnici, među kojima je i predsjednik, izjednače u sustavu. Bivša premijerka Jadranka Kosor poručila je Vladi: “Nećete gotovo ništa uštediti, a s druge strane otvarate ogroman prostor za jačanje privilegija izvršne vlasti, od kartica, korištenja kartica, broja osoba koje mogu koristiti kartice za reprezentaciju, putovanja i tako dalje. Ne radi se samo o proširenju korištenja zrakoplovnih karata za biznis klasu nego za ‘first klasu’…. Broj ljudi koji će to moći i koji to sada mogu koristiti u vašoj Vladi je veći i dakako da je trošak veći”.

“Ovo što se događa je politička demagogija, blefiranje pred javnosti”, poručio je Josip Salapić u ime Kluba HDZ-a, ističući da hrvatsku javnost više zanimaju najave povećanja PDV-a te novo poskupljenje goriva, a ne dužnosničke mirovine.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Luda baba i njeni pajaci….

Išao je i PDV i cijena goriva za vrijeme HDZ-a, ali na to je odmah bila snažna reakcija javnosti. Sada što god nova vlast odluči ( a odluke su samo veći porezi, veće cijene i puno obećanja ) javnost se natjeće tko će pokazati veće razumijevanje!?

Pa da, dokje HDZ vladao nije rastao PDV niti cijene goriva. “Suzdržani” su oni koji više nemaju pravo na pokriće troškova vezanih uz obnašanje vlasti jer su vlast izgubili… Trebao bi im, izgleda, netko i to objasniti.

New Report

Close