Isplaćeno 7,1 milijun kuna za još jedan IPARD projekt

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvjestila je kako je isplaćeno sedam milijuna kuna za još jedan IPARD projekt, a sredstva su isplaćena korisniku GALA za opremanje objekata za držanje kokoši te za ulaganje u opremu.

Agencije je, kako se navodi, izvršila novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za završena ulaganja u sklopu mjere 101 “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“.

Korisniku GALA d.o.o. isplaćeno je 7,1 milijun kuna za opremanje objekata za držanje kokoši nesilica te za ulaganje u posebnu opremu za rukovanje, korištenje i transport stajskog gnoja. Korisnik je navedenom investicijom modernizirao postojeći proizvodni program, te zadovoljio EU standarde koji se odnose na zbrinjavanje stajskog gnoja.

Cilj IPARD mjere 101 ”Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ je podizanje konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, a nakon sedam provedenih natječaja za mjere 101 i 103 Agencija za plaćanja ugovorila je 144 projekta s iznosom bespovratne potpore od 386,4 milijuna kuna.

Sljedeći natječaj za mjere 101 i 103 Agencija će raspisati u studenom ove godine.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!