Ingra nastavila tonuti

Redovan promet Zagrebačke burze danas je iznosio 7,4 milijuna kuna, a dionički indeksi Crobex i Crobex10 blago su porasli, i to za isti postotak od po 0,03 posto.

Crobex je tako današnje trgovanje završio na razini od 1.681,73 boda, a Crobex10 na 913,07 bodova. Dionica s najvećim prometom od 1,1 milijun kuna je dionica HT-a, čija je cijena pala 0,39 posto, na 200,11 kuna. Inina je dionica, uz porast cijene od 2,44 posto, na 4.200 kuna, ostvarila 868,8 tisuća kuna prometa.

Dionici Ingre, nakon jučerašnjeg pada za 5,63 posto, cijena je nastavila padati, danas za 4,81 posto, na 4,95 kuna, a imala je promet 820,2 tisuće kuna. Iz Ingre su danas reagirali na članak u “Poslovnom dnevniku” pod naslovom “Međimurski građevinar u stečaju traži Ingrin stečaj” i u odgovoru na upit Burze naveli da nisu zaprimili nikakvu obavijest suda da je podnesen prijedlog za otvaranje stečaja. U opširnom priopćenju poslanom medijima naveli su pak da se radi “o još jednom pokušaju rušenja cijene dionice Ingre prije donošenja rješenja HANFE o prihvaćanju ponude Holdinga Đuro Đaković iz Slavonskog Broda za dobrovoljno preuzimanje Ingre”.

Iz Ingre pritom tvrde da taj “pravosudni reket traje već godinama na relaciji Trgovački sud Varaždin (gdje se donose prvostupanjske presude u korist nepostojećeg subjekta Međimurje Visokogradnja odnosno stečajne mase istog) koje redovito ukida Visoki trgovački sud u Zagrebu” i nalaže sudu u Varaždinu da ispravi nepravilnosti i nedostatke utvrđene u prvostupanjskoj presudi. Naime, objašnjava se, radi se o tome da se za potraživanje za koje Ingra vodi spor protiv investitora u Libiji, Ingru proglašava investitorom i na taj se način od nje traži isplata koju (kao komisionar u ime i za račun Međimurja Visokogradnje) nikada nije primila. Ingrino učešće u navedenom poslu u Libiji bilo je 1,2 posto, pa prema tome toliki može biti njezin gubitak ili dobitak u tom poslu, a nikako izmišljenih 6,2 milijuna dolara, naveli su uz ostalo iz Ingre.

Po prometu na Zagrebačkoj burzi slijedi dionica Belja s 335,1 tisuću kuna, a cijena joj je pala za 1,14 posto, na 77,30 kuna. Cijena je među trgovanijim dionicama pala i dionicama Viadukta za 0,45 posto, Ericssona Nikole Tesle za 0,46 posto, Lošinjske plovidbe za 2 posto, dok je porasla dionicama Diokija za 1,75 posto, Vira za 1,92 posto, Badela 1862 za 4,92 posto, itd.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve