Ikea traži kooperante u BiH

Švedski proizvođač i trgovac namještajem Ikea u potrazi je za kooperantima iz Makedonije, a najavljuje i širenje na tržište BiH. U kompaniji su zainteresirani za uspostavljanje mreže kooperanata u regiji, proizvođača namještaja koji bi radili za tu renomiranu kompaniju, izjavio je predstavnik IKEA tijekom prezentacije u Skoplju, prenijele su agencije. Oko 90 posto onoga što Ikea nudi širom svijeta proizvode kooperanti, a samo deset posto je proizvodnja matične kompanije. Dobavljači su osim iz razvijenih zemalja i kompanije iz Kine, centralne i istočne Europe. Švedska kompanija planira u sljedeće dvije do tri godine otvoriti prodajne centre u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. U drugoj fazi planirano je širenje na tržišta Makedonije i BiH.
(Pincom.biz)

Komentari (2)
 • pilibor
  pilibor 22:01 2.4.2008.

  a u zagrebu su kupili i zemljište ali im je tadašnja gradonačelnicima prema tračevima udarila takav reket da su šveđani bijesni rekli da neće graditi ništa i da ćemo mi njih doći moliti da dođu u RH.

  ja ih evo molim i ovim putem da dođu, ali to neće pomoći.

  usput izražavam sumnju da su splitski pandani spomenute gospođe umiljatiji, dapače. ali možda su šveđani ogrezli u međuvremenu….

 • Ford
  Ford 18:07 31.3.2008.

  Po naslovnoj stranici u Slobodnoj Dalmaciji ( prije cca pola godine) ovi su trebali doći u Split i otvoriti nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta ( i to večinom u proizvodnji)!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve