Hrvatski zastupnici Toyote, Peugeota i Citroena umiruju vlasnike

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2010. u 13:45

Hrvatski zastupnici Toyote, Citroena i Peugeota tvrde da hrvatski vlasnici modela automobila tih marki koji su zahvaćeni problemom s papučicom gasa, mogu biti mirni i da će biti pozvani na besplatni servis bude li to potrebno.

Podsjetimo, Toyota je krajem prošlog tjedna objavila da povlači sa svjetskog tržišta nekoliko milijuna automobila zbog pogreške na papučici gasa. Potom je francuski proizvođač PSA Peugeot Citroen najavio povlačenje s tržišta 97.000 Peugeota 107 i Citroena C1, proizvedenih u tvornici u Češkoj, koju dijeli s Toyotom. Peugeot 107 i C1 PSA je projektirao zajedno s Toyotom.

“Kao prvo želimo demantirati nagađanja iz nekih medija da Toyota obustavlja proizvodnju i prodaju spornih modela jer se isključivo radi o servisnoj akciji, a ne o povlačenju vozila, uobičajenoj u auto industriji, za koju još točno ne znamo koliki broj vozila bi mogla obuhvatiti na hrvatskom tržištu”, kažu u hrvatskom zastupstvu Toyote.

Dodaju da nema mjesta panici jer će, kada se ustanovi koja vozila su zahvaćena, vlasnici biti pozvani kod ovlaštenog servisera na besplatan pregled auta i eventualnu zamjenu spornog dijela. Napominju da u Hrvatskoj nije zabilježen nijedan slučaj koji bi bio povezan s problemom papučice gasa, a da je u Europi prijavljeno samo 26 slučajeva koji nemaju poveznica ni sa kakvim nesretnim ishodom.

U Citroenovom zastupstvu kažu kako je provjerom broja šasija ustanovljeno da nijedan od 952 modela C1 prodana u Hrvatskoj nema kvar zbog kojeg je pokrenut opoziv.

U zastupstvu Peugeota tek ponavljaju da je PSA Peugeot Citroen odlučio kao i Toyota, “lansirati istu kampanju” za Peugeot 107 i Citroen C1. Dodaju da će se kampanja opoziva odnositi na manje od 10 posto Peugeota 107 i Citroena C1 koji cirkuliraju na europskom tržištu, ili na 97.000 vozila. Klijenti na koje se ova kampanja opoziva odnosi bit će kontaktirani pisanim putem, kažu u Peugeotovom zastupstvu.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close